Facebook Pixel
06/05/22 - 23:10

Αποκάλυψη ΕΛ.ΑΣ για δολοφονία Σκαφτούρου και Καραϊβάζ - Συμβόλαια, ομοιότητες και ο… καράφλας!

Sportdog Team
Αποκάλυψη ΕΛ.ΑΣ για δολοφονία Σκαφτούρου και Καραϊβάζ - Συμβόλαια, ομοιότητες και ο… καράφλας!
8.386views

Οι έμπειροι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών εντοπίζουν ήδη ομοιότητες ανάμεσα στην εκτέλεση του Γιάννη Σκαφτούρου και σε εκείνες του Βασίλη Στεφανάκου, του Μανωλη Καραγιάννη, του Δημήτρη Μάλαμα και του συναδέλφου μας Γιώργου Καραϊβάζ.

Στο στόχαστρο των αξιωματικών της Ασφάλειας έχουν μπει οι ομοιότητες του τρόπου δράσης των εκτελεστών της μαφιόζικης δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου με τέσσερα συμβόλαια θανάτου.

Δολοφονία Στεφανάκου – Ιανουάριος 2018

Η αρχή γίνεται με την δολοφονία του αρχινονού Βασίλη Στεφανάκου έξω από την επιχείρησή του στο Χαϊδάρι. Οι δράστες πυροβολούν 22 φορές και εξαφανίζονται με μοτοσυκλέτα.

Δολοφονία Καραγιάννη – 27 Ιουνίου 2018

Στις 27 Ιουνίου 2018, ο 45χρονος Μανώλης Καραγιάννης ή «Σαμπρέλας» ή «Καράφλας», δολοφονήθηκε με καλάσνικοφ στο Παλαιό Φάληρο. Οι δράστες χρησιμοποιούν μοτοσυκλέτα και βαρύ οπλισμό.

Δολοφονία Μάλαμα – Οκτώβριος 2019

Με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο σκοτώνεται και ο Δημήτρης Μάλαμας επί της λεωφόρου Αθηνών στο Χαϊδάρι. Οι εκτελεστές επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και χρησιμοποίησαν καλάζνικοφ.

Δολοφονία Καραϊβάζ – Απρίλιος 2021

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβαζ δολοφονείται έξω από το σπίτι του τον Απρίλιο του 2021. Οι δράστες για άλλη μια φορά χρησιμοποιούν μοτοσυκλέτα, ενώ πυροβολούν τουλάχιστον 17 φορές.

Σε όλες τις περιπτώσεις σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία.

Υπήρξε επιχειρησιακός σχεδιασμός από τους δράστες, στενή παρακολούθηση των θυμάτων χρησιμοποιήθηκε μεγάλη δύναμη πυρός και χρησιμοποιήθηκαν δίκυκλα για τις επιθέσεις. Επίσης παρά τα στοιχεία που βρέθηκαν στον χώρο των δολοφονικών επιθέσεων δεν υπήρξε κανένα στοιχείο για τον εντοπισμό των δραστών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τα συμβόλαια θανάτου της ελληνικής μαφίας δεν αποκλείεται να εκτελούν αλλοδαποί, οι οποίοι στην συνέχεια διαφεύγουν από την χώρα.

 

Βόμβα Κατερινόπουλου: "Αυτοί είναι οι δολοφόνοι του Καραϊβάζ - Άτομα με κύρος στην κοινωνία"! (Vid)

Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί «χτύπημα» κατά της Δημοκρατίας και της ελευθερίας του Τύπου, όπως ζητά να χαρακτηριστεί και η οικογένειά του.

Στην ερώτηση για το αν ήταν τρομοκρατικό χτύπημα, ο Ταξίαρχος εν Αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος, απάντησε πως πίσω από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ βρίσκεται το οργανωμένο έγκλημα.

Ερωτηθείς σχετικά ο Θανάσης Κατερινόπουλος είπε ξεκάθαρα:

«Ο Γιώργος ήταν φίλος και είχα την τύχη να τον γνωρίζω πολλά χρόνια. Πριν καν γίνω πρόεδρος των αξιωματικών.

Είναι έργο του οργανωμένου εγκλήματος, σύμφωνα με τη δική μου εκτίμηση. Οργανωμένο έγκλημα είναι πίσω από την δολοφονία του Γιώργου ΚαραΪβάζ.

Δεν χρειάζεται να το αναλύσω. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε κάποιους κακοποιούς που βρίσκονται μέσα στη φυλακή.

Κάποιοι συμμετέχουν στις οργανωμένες ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος και άτομα που έχουν ένα κύρος σ’ αυτή την κοινωνία και δέχονται τα σέβη των ανθρώπων αυτής της κοινωνίας».

Παράλληλα ωστόσο υπογράμμισε πως δεν υπάρχει διεθνής νομικός όρος που να δίνει τον σαφή ορισμό της τρομοκρατίας, ώστε με συγκεκριμένα κριτήρια να ενταχθεί ή όχι κάποια πράξη τρομοκρατία:

«Δεν υπάρχει κανένας νομικός όρος που να λέει τι είναι τρομοκρατία. Παγκοσμίως. Ουδέποτε έδωσαν έναν ορισμό τι είναι τρομοκρατία.

Άρα είναι στην ευχέρεια της ελληνικής πολιτείας να το εντάξει όπου γουστάρει.

Είναι οργανωμένο έγκλημα. Ποιος μου λέει πως πίσω από το οργανωμένο έγκλημα ή κάποια ποσά από το οργανωμένο έγκλημα δεν καταλήγουν και σε κάποιες τρομοκρατικές οργανώσεις»

 

 

Δολοφονία Καραϊβάζ: Η σκληρή αλήθεια που γνωρίζει ήδη η αστυνομία - Ποιος έδωσε την εντολή!

Μία. Δύο. Τρεις. Κι έπειτα κι άλλες- μπαμ, μπαμ, μπαμ! Ο στόχος- μια ιταμή λέξη όταν το διακύβευμα, που να πάρει, είναι μια ανθρώπινη ζωή- πέφτει κάτω, έχοντας δεχτεί στο κορμί του τις 10 από τις 13 σφαίρες που έφυγαν από την κάννη του όπλου που τον σημάδευε και που, εν τέλει, του στέρησε την ζωή.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ κείτεται νεκρός έξω από το σπίτι του και το πανελλήνιο, κατά την προσφιλή του τακτική, μένει σοκαρισμένο (μα και άπραγο) να παρακολουθεί την απεχθή υπόθεση της στυγερής δολοφονίας ενός δημοσιογράφου.

Ο αστυνομικός ρεπόρτερ έχασε την ζωή του πριν από μία εβδομάδα και έκτοτε έχουν ακουστεί πολλά για το ποιοι μπορεί να ήταν οι εκτελεστές, ποιο το κίνητρο, ποιοι κρύβονταν πίσω από το χτύπημα, τι είδαν οι αυτόπτες μάρτυρες, τι ακούστηκε, αν διευκόλυνε κάποιος τους δολοφόνους και ούτω καθεξής.

Οι άνθρωποι της ΕΛ.ΑΣ που ανέλαβαν την υπόθεση έχουν κάνει, είναι δεδομένο αυτό, ό,τι περνάει από το χέρι τους: «χτένισαν» την περιοχή ως όφειλαν, έψαξαν το σκούτερ στο οποίο επέβαιναν οι δύο εκτελεστές (έχοντας καταλήξει στο συμπέρασμα πως ήταν κλεμμένο και πως τώρα βρίσκεται στον πάτο της θάλασσας…), έχουν αναλύσει διεξοδικά το βίντεο στο οποίο απεικονίζονται τα δύο άτομα πάνω στο μηχανάκι (μέσω των οποίων φαίνεται πως ο δράστης έχει ύψος γύρω στο 1,80, ενώ ο οδηγός της μηχανής είναι γύρω στο 1,75), μίλησαν με όσους μπορεί να είδαν ή να άκουσαν κάτι για την «αποκρουστική» υπόθεση και πήραν στα χέρια τους τα στοιχεία από το κινητό του Καραϊβάζ μετά την άρση του απορρήτου.

 

Πλέον, τα συλλεχθέντα στοιχεία θα περάσουν και από σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, στο οποίο οι αστυνομικοί μπορούν να βάλουν μέσα έναν μεγάλο όγκο δεδομένων προκειμένου να γίνει η σύνδεση και η έρευνα να βγάλει «κόκκινες» ενδείξεις.

Ολ΄αυτά είναι, φυσικά, απαραίτητα και ορθώς η ΕΛ.ΑΣ κάνει εμβριθή έρευνα. Ωστόσο υπάρχει μία σκληρή αλήθεια που την γνωρίζει πολύ καλά τόσο η αστυνομία όσο και ο ίδιος ο Γιώργος Καραϊβάζ όταν ζούσε: ενώ το τμήμα ανθρωποκτονιών κάνει εξαιρετική δουλειά και έχει πολύ υψηλό ποσοστό στην εξιχνίαση των δολοφονιών, στην περίπτωση των χτυπημάτων της μαφίας (ή, τουλάχιστον, σε όσα χτυπήματα «μυρίζουν» μαφία) το ποσοστό είναι μηδενικό.

Κι αυτό, δυστυχώς, είναι απολύτως λογικό: ακόμα και αν βρεθούν οι δολοφόνοι- οι άνθρωποι που πάτησαν την σκανδάλη, δηλαδή- δεν πρόκειται ποτέ ν’ αποκαλύψουν τον άνθρωπο ή τους ανθρώπους που τους έδωσε/ έδωσαν την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου. Δεν πρόκειται ποτέ να το κάνουν, γιατί ξέρουν ότι αν πουν το όνομα ή τα ονόματα των ηθικών αυτουργών, την ίδια στιγμή υπογράφουν το δικό τους συμβόλαιο θανάτου.

Αυτό ακριβώς είχε περιγράψει με γλαφυρότατο τρόπο και ο άτυχος δημοσιογράφος σε παλαιότερη εμφάνισή του στην τηλεόραση. Δείτε παρακάτω το συγκεκριμένο απόσπασμα:

Χαρακτηριστικό παράδειγμα που τεκμαίρει τον- ούτως ή άλλως αδιάσειστο- ισχυρισμό είναι η δολοφονία του Γιάννη Μακρή: παρά το γεγονός πως έχουν περάσει περισσότερα από 2.5 χρόνια, η υπόθεση της εκτέλεσής του βρίσκεται περισσότερο στο σκοτάδι παρά στο φως.

Το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής προχώρησε στην σύλληψη του 32χρονου Βούλγαρου με τις τουρκικές ρίζες που πάτησε τη σκανδάλη από το «καθαρό» Makarov, όμως ο δολοφόνος κρατά το στόμα του κλειστό και δεν αποκαλύπτει ποιος τον πλήρωσε για να σκοτώσει τον Μακρή.

Παρά το γεγονός, λοιπόν, πως τα στοιχεία (δείχνουν να) οδηγούν κάπου για την ανείπωτη τραγωδία για την οικογένεια Καραϊβάζ, τα πράγματα δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολα σε ό,τι έχει να κάνει με την πλήρη εξιχνίαση της ερεβώδους υπόθεσης.

Η «ομερτά» σ’ αυτές τις περιπτώσεις σπανίως  σπάει.

Κι αυτό, δυστυχώς, είναι κάτι που ουδείς μπορεί να το αρνηθεί.

Πηγή: menshouse.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ