Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρόκο Λένι Ούκιτς:

Για τους στόχους και τις φιλοδοξίες του: «Οι φιλοδοξίες του Παναθηναϊκού είναι πάντα υψηλές, βέβαια τώρα στην ομάδα όλα είναι νέα. Οπότε αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε τα όριά μας».

Για το πως αισθάνεται που θα αγωνιστεί δίπλα στον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Ο Διαμαντίδης είναι το καλύτερο πόιντ γκαρντ τα τελευταία χρόνια, είναι αληθινός νικητής».

Για τις εμπειρίες του ως αντίπαλος του «Εξάστερου»: «Συνήθως έχανα κι αυτό το σιχαινόμουν, αλλά όσες φορές ήρθα στην ομάδα ως αντίπαλος θυμάμαι τον εξαιρετικό κόσμο. Είναι σύλλογος που είναι γεννημένος νικητής κι εύχομαι να παραμείνει έτσι».

Για την επιλογή του να έρθει στον Παναθηναϊκό: «Το πιο εύκολο είναι να πας σε μία ομάδα που ξέρεις τι χρειάζεται. Στον Παναθηναϊκό τα δεδομένα είναι καινούρια. Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά, ώστε να δώσουμε συνέχεια σε αυτό που αντιπροσωπεύει η ομάδα τα τελευταία χρόνια».

Ξανθόπουλος: «Πρόκληση η νέα χρονιά»

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος επιστρέφει για τρίτη φορά στον Παναθηναϊκό και μίλησε για τα συναισθήματα και τους στόχους του: «Αισθάνομαι κι εγώ παλιός. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες, γι' αυτό άλλωστε αρχίσαμε νωρίς την προετοιμασία, για να δέσουμε. Εύχομαι να έχουμε όλοι την υγειά μας. Σημασία έχει να γνωριστούμε στο παρκέ. Οι παλιοί παίκτες πρέπει να βάλουν τους νέους παίκτες στο κλίμα. Ένα κλίμα που φαινόταν από τις διακρίσεις πιο ήταν. Εάν τα καταφέρουμε, αυτό θα είναι ένα μεγάλο βήμα.

Για το αν αποτελεί πρόκληση η νέα χρονιά: «Σίγουρα αποτελεί πρόκληση. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Θέλει συνέχεια να παίρνει τρόπαια. Κίνητρο έχουν όμως και οι παλιοί που θέλουν να ανακτήσουν τα πρωτεία. Εύχομαι να είμαι υγιείς και να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο μπορώ».

Γιαννόπουλος: «Ακόμα μουδιασμένος»

Ο Χάρης Γιαννόπουλος ανακοινώθηκε από την ομάδα και την ίδια μέρα βρέθηκε στο ΟΑΚΑ για την πρώτη του προπόνηση: «Αποτελεί όνειρο κάθε αθλητή, ο Παναθηναϊκός είναι ίσως η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών. Είμαι ακόμα μουδιασμένος. Δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί. Θα το συνειδητοποιήσω στο πρώτο παιχνίδι.

Στη συνέχεια μίλησε για τα συναισθήματά του που θα αγωνίζεται δίπλα στον Διαμαντίδη: «Μιλάμε ίσως για τον καλύτερο Έλληνα που έχει περάσει από το παρκέ. Ο Διαμαντίδης αποτελεί σχολείο, αλλά κάθε αθλητής θέλει να χαράξει το δρόμο του και να γίνει καλύτερος».

Όσο για τις φιλοδοξίες του: «Δεν έχω να ευχηθώ κάτι,προσωπικά αυτό που θέλω είναι να πετύχει η ομάδα. Η προσωπική δόξα και η βελτίωση θα ακολουθήσουν».