Και η γραφική δήλωση του Πάτρικ Ογκουνσότο «ποτς γκένεν αφτό (σε… ελεύθερη μετάφραση πώς έγινε αυτό) θα γίνει θρύλος. Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά σε όλους τους τομείς της ελληνικής κοινωνίας. Ο λόγος είναι απλούστατος. Δεν ΘΕΛΟΥΜΕ. Τελεία και παύλα.

Χθες τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας ο Γιώργος Καραμελίδης. Στενός συνεργάτης και φαντάζομαι φίλος του νέου προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιώργου Σαρρή. Το ερώτημα που τίθεται είναι: «Τι μπορεί να αλλάξει, τι μπορεί να δημιουργήσει και τι μπορεί να δώσει ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ;». Η απάντηση στο ερώτημα θεωρώ πως είναι πολύ εύκολη και απλή. Ο Γιώργος Καραμελίδης ελάχιστα μπορεί να δώσει στη διαιτησία, έως μηδενικά. Προσέξτε, δεν τον απαξιώνω τον άνθρωπο. Μπορεί να είναι ο πιο αξιόλογος της γης. Μπορεί και δεν αμφιβάλλω ότι είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας με διάθεση να προσφέρει. Τα πράγματα όμως στο ποδόσφαιρο είναι τόσο ξεκάθαρα και τόσο εξειδικευμένα πλέον που απαιτείται γνώση, πείρα, διαδρομή και σύγχρονη αντίληψη.

Πώς μπορεί όμως να τα έχει όλα αυτά και πώς μπορεί να προσφέρει σε αυτό το τόσο δύσκολο και ευαίσθητο κομμάτι του ελληνικού ποδοσφαίρου ο οποίος είναι συνταξιούχος και μάλιστα συνταξιούχος εκπαιδευτικός; Με ποια διαιτητική πείρα και με ποια διαδρομή στο ποδόσφαιρο; Εάν επρόκειτο για Κεντρική Επιτροπή Μαθηματικών θα κάναμε άλλη συζήτηση. Με τι γνώση, με ποια πείρα, με ποια διαδρομή μπορεί να ελέγξει, να παρατηρήσει και κυρίως να κρίνει εάν οι διαιτητές των οποίων ηγείται είναι καλοί, έχουν κάνει λάθη κλπ. Ενας μηχανικός αυτοκινήτων δεν μπορεί να γίνει πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου και ένας διαιτητής δεν μπορεί να γίνει πρόεδρος του συλλόγου των καθηγητών εκπαίδευσης. Αυτή είναι η άποψή μου.

Και το ίδιο θα σημειώσουμε και για άλλους. Οταν είσαι ιδιοκτήτης καταστήματος καλλυντικών δεν μπορείς να δώσεις στο ποδόσφαιρο. Εάν κάποιοι το καταλαβαίνουν αυτό. Βέβαια στην Ελλάδα του «ό,τι δηλώσεις είσαι» όλα τα βλέπουμε και όλα τα βιώνουμε. Εάν θέλεις πραγματικά να αλλάξεις προς το καλύτερο την κατάσταση, τέτοιες επιλογές δεν κάνεις. Αρχής γενομένης από την επιλογή προέδρου στην ΕΠΟ.

«Ενα θα πω: Δεν λέω τίποτα»
Ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ πριν από λίγο καιρό μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Και τι είπε ξέρετε; Οι δηλώσεις του αυτούσιες για να καταλάβετε. «Δεν έχω να πω και τίποτα το σπουδαίο. Θα προσπαθήσω να συνεχίσω το επιτυχημένο έργο της προηγούμενης διοίκησης, Θα κάνω ό,τι μπορώ με τον καλύτερο τρόπο». Εσείς τώρα μπορείτε να καταλάβετε ποιο μπορεί να είναι το αύριο της ελληνικής διαιτησίας και αν θα τη βελτιώσει. Ο άνθρωπος υποστήριξε δημόσια ότι θα συνεχίσει το πετυχημένο (!!!) έργο της προηγούμενης διοίκησης. Το αντιλαμβάνεστε; Με τις περισσότερες ομάδες να έχουν βγάλει ανακοινώσεις εναντίον των διαιτητών και της ΚΕΔ για τις απαράδεκτες διαιτησίες και με την Ελλάδα σε παραγοντικό, οπαδικό και δημοσιογραφικό επίπεδο να αναστενάζει με τα όργια που γίνονται. Και σε μία ξαφνική συνέντευξη Τύπου μετά από ένα παιχνίδι όπου θα έχουν γίνει διαιτητικά όργια και για μια επίμαχη φάση στην ερώτηση: «Η έκταση που περικλείεται μεταξύ της γραμμής τέρματος και των διχτυών (μέσα στο τέρμα) αποτελεί μέρος του αγωνιστικού χώρου ή όχι;». Ο Κολίνα ας πούμε θα απαντούσε αμέσως ΟΧΙ. Ο Γιώργος Καραμελίδης θα μπορούσε να απαντήσει αμέσως; ΟΧΙ. Στην ερώτηση όμως: «Εάν η χρήση καρτεσιανών συντεταγμένων μεταφράζει τα απλά προβλήματα της Ευκλείδειας γεωμετρίας σε προβλήματα της άλγεβρας που εκφράζονται από απλές προτάσεις» ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ εκφράζω τη βεβαιότητα ότι θα απαντούσε άμεσα και. Καλή θητεία και όνειρα γλυκά σε όλους μας. Καληνύχτα και όνειρα γλυκά σε όλους μας.

«Θεσσαλονίκη Γιουνάιτεντ»

Γιάννης Μπουτάρης

Είπαν...

Γ. Σαρρής: «Τα περάσαμε όλα τα θέματα»

Πίστευε κανείς ότι θα συμβεί το αντίθετο;

Λ. Ζαρντίμ: «Ξαναφτιάχνω τον Ολυμπιακό»

Δηλαδή εάν πέρυσι ήταν 5ος τι θα λέγατε;

Γ. Μπουτάρης: «Επιμένω. Μία πόλη, μία ομάδα»

Για να γίνει μετά μία ομάδα χωρίς πόλη.

Πηγή: Goal