Τις προάλλες, μεταξύ των θεμάτων που έτυχαν σχολιασμού, ήταν κι εκείνες οι περιβόητες δηλώσεις του Παναγιώταρου της Χρυσής Αυγής για τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη περί «ελληνικότητας ή μη και υπό ποιες προϋποθέσεις».
Η συζήτηση στράφηκε -φυσικά- στα χωρία του «φασισμού» και του «ρατσισμού», η πλειονότητα αποδοκίμασε τις δηλώσεις, αλλά νομίζω ότι το θέμα, το οποίο είναι πολύ πιο βαθύ και σύνθετο απ' ό,τι καμωνόμαστε όλοι ότι είναι, ωχριά (κι όμως!) μπροστά στο παρακάτω:
Οι σύλλογοι, λοιπόν, γονέων και κηδεμόνων δύο δημοτικών σχολείων του Χαλανδρίου διοργάνωσαν τις προάλλες ψηφοφορία με θέμα την αποδοχή ή όχι μαθητών τσιγγάνων στις ίδιες τάξεις, στα ίδια θρανία, μαζί με τα παιδιά τους. Ψήφισαν 239 γονείς. Και υπέρ της μη αποδοχής τάχθηκαν οι 234! Το 98%...
Τι κι αν οι δύο διευθυντές δήλωναν πως «δεν έχουμε κανένα θέμα να δεχθούμε στο σχολείο μας όλα τα παιδιά, είτε είναι Ρομά είτε είναι μαύρα είτε αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες. Είμαστε σχολεία ανοιχτά για όλα τα παιδιά». Οι «Ελληνες» γονείς έχουν διαφορετική άποψη. Μπορεί τον (κάθε) Σχορτσιανίτη να τον υπερασπίζονται (στα λόγια), όταν όμως έρθει η ώρα των πράξεων, όταν το θέμα ακουμπήσει τον στενό πυρήνα της (κάθε) οικογένειας, οι «Παναγιώταροι» κάνουν θραύση
ΥΓ.: Ούτε επίτηδες να το έκαναν! Το οικονομικό περιοδικό «Worth», παγκόσμιας απήχησης, δημοσίευσε -όπως κάθε χρόνο- τη λίστα με τα 100 πρόσωπα (του 2012) που επηρεάζουν περισσότερο τις εξελίξεις στην οικονομία του πλανήτη. Τους 100 πιο «ισχυρούς» ή πιο «κομβικούς» λόγω θέσεως. Και στη -γρουσούζικη- 13η θέση αυτής της λίστας συμπεριλήφθηκε ο Αντώνης Σαμαράς (έτσι εξηγούνται τα πριν και τα μελλούμενα)!
Μπροστά από τον Ελληνα πρωθυπουργό, στην πρώτη 12άδα με σειρά κατάταξης, βρίσκονται οι Μάριο Ντράγκι (πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας), Ανγκελα Μέρκελ (καγκελάριος της Γερμανίας), Μπεν Μπερνανκέ (πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ), Μπαράκ Ομπάμα (πρόεδρος των ΗΠΑ), Κριστίν Λαγκάρντ (διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΝΤ), Φρανσουά Ολάντ (πρόεδρος της Γαλλίας), Ντέιβιντ Κάμερον (πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας), Γκάρι Γκένσλερ (πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού των ΗΠΑ), Τζον Ρόμπερτς τζούνιορ (πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ), Πολ Ράιαν (υποψήφιος αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων) -και όχι ο υποψήφιος πρόεδρος Μιτ Ρόμνεϊ, που βρίσκεται στη 18η θέση!-, σερ Μέρβιν Κινγκ (πρόεδρος της Τράπεζας της Αγγλίας) και Μαριάνο Ραχόι (πρωθυπουργός της Ισπανίας).
Να σημειωθεί ότι ο Μπιλ Γκέιτς κατατάσσεται στην 46η θέση και ο Τζορτζ Σόρος στην 82η
Πηγή: Goal