Και μπορεί η αστυνομική προστασία να είναι πραγματικά απαραίτητη για κάποιους, για πολλούς όμως οι αστυνομικοί φρουροί δεν είναι τίποτα παραπάνω από προσωπικοί βοηθοί, που εκτελούν θελήματα ή λειτουργούν ως μπάτλερ εκείνων που θεωρητικά προστατεύουν.
Και όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι οι αστυνομικοί θα φύγουν από τα γραφεία και τα πρόσωπα και θα επιστρέψουν στον δρόμο, κοντά στον πολίτη. Μέσα σε αυτό το κλίμα… γενναιόδωρης παροχής προστασίας προς τα πολιτικά πρόσωπα εντάσσονται και δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα κακής χρήσης της έννοιας «αστυνομική προστασία», την οποία πληρώνει βεβαίως ο Ελληνας φορολογούμενος.
Στη μία περίπτωση ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη φυλάσσεται από συνολικά 18 αστυνομικούς. Η εικόνα του κ. Τσίπρα να προσέρχεται στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό με έναν εκ των αστυνομικών του να περπατάει πίσω του κρατώντας του την ομπρέλα για να τον … προστατεύσει από τις σταγόνες της βροχής, θύμισε σε πολλούς τους αστυνομικούς-μπάτλερ του κ. Ρουσόπουλου που του κρατούσαν την ομπρέλα σε κάθε ευκαιρία.
Το δεύτερο παράδειγμα κατάχρησης της αστυνομικής προστασίας αφορά τον βουλευτή της Ν.Δ κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος στέλνει έναν εκ των δύο αστυνομικών του για τα ψώνια της εβδομάδας στο σούπερ μάρκετ. Ο αστυνομικός «συνελήφθη» από τον φωτογραφικό φακό έξω από το γκαράζ της μεζονέτας του «γαλάζιου» πολιτικού στο Κολωνάκι να επιστρέφει φορτωμένος…
Όλο το θέμα στο protothema.gr