Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Φάκος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:        

«Ο νόμος απαγορεύει να καταγραφεί τηλεφωνική συνομιλία και υπάρχουν νομικές κυρώσεις, εκτός εάν συναινέσει ο συνομιλητής. Δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το υλικό αυτό, ούτε το ποινικό, ούτε το πολιτικό δικαστήριο, ούτε καμία δημόσια αρχή. Οταν, όμως, προκύπτουν στοιχεία για πειθαρχική δίωξη είναι πιο ελαστικά τα πράγματα. Εγώ δεν έχω κώλυμα, αφού η ΕΠΟ δεν είναι δημόσια αρχή, αλλά νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Πάντως, δεν γνωρίζω έως αυτή τη στιγμή σε ποιόν αποδίδεται κάποια πράξη και τι πράξη είναι αυτή, Υπάρχει μόνο φημολογία. Εάν είναι πειθαρχικό παράπτωμα, θα ασκήσω πειθαρχική δίωξη. Εάν πούμε, ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το υλικό των κασετών θα μας ... φτύσουν. Θα τα βάλουμε στη ζυγαριά τα πράγματα. Από τη μία πλευρά, είναι το γεγονός, ότι οι κασέτες αποτελούν προϊόν υποκλοπής και από την άλλη το ότι έχει προκληθεί μεγάλο πρόβλημα στο ποδόσφαιρο. Θα αφήσουμε, αλήθεια, έτσι τα πράγματα; Οχι. βέβαια. Τι θα ισχυριστούμε; Ο,τι ο άλλος διέπραξε βαρύτατο αδίκημα και εμείς θα επικαλούμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα;

-Δεν έχει γίνει ακόμη καταγγελία σε σας για το θέμα των πολύκροτων κασετών;

«Εως αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει καμία καταγγελία. Ο κ.Κούγιας κατέθεσε την καταγγελία στην προϊστάμενη της Εισαγγελέων Πλημμελειοδικών, κ.Ελένη Ράϊκου, η οποία με τη σειρά της την παρέπεμψε στον αθλητικό εισαγγελέα κ.Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου. Την προπερασμένη Παρασκευή ρώτησα τόσο τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, και μου είπαν, ότι δεν έχουν στα χέρια τους κάποια καταγγελία. Απευθύνθηκα στην κ.Ράϊκου, τόσο προφορικώς, όσο και γραπτώς, ζητώντας να μου στείλει αντίγραφα, αλλά μου απάντησε, ότι αυτό θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση. Οταν διενεργείται προκαταρκτική εξέταση δεν δικαιούται κανείς απολύτως να λάβει αντίγραφο. Την Παρασκευή 11 Μαρτίου έστειλα στον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναχαϊκή, κ.Αλέξη Κούγια ζητώντας να μου στείλει ό,τι στοιχεία διαθέτει. Μέχρι και σήμερα δεν έχω λάβει κάποιο στοιχείο».

- Τι προβλέπει ο πειθαρχικός κώδικας στην περίπτωση απόδειξης δωροδοκίας διαιτητή;

«Γενικά μπορώ να πω, ότι εάν αποδειχθεί δωροδοκία από παράγοντα, αυτός τιμωρείται με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, παύση του από κάθε αθλητικό αξίωμά του και με πρόστιμο. Η τιμωρία του μπορεί να φθάσει μέχρι και σε ισόβια ποινή αποκλεισμού στην περίπτωση που είναι πολύ μεγάλο το ποσό της δωροδοκίας και είχε σχέση με το αποτέλεσμα του αγώνα. Το ίδιο ισχύει και για το στοίχημα, όπου μια ομάδα μπορεί να τιμωρηθεί έως και με υποβιβασμό».

- Πιστεύετε, ότι μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο ο χρόνος έκδοσης δικαστικών αποφάσεων;

 «Η αθλητική δικαιοσύνη δεν καθυστερεί στην έκδοση των αποφάσεών της. Ανακοινώνονται πλέον πολύ γρήγορα, σε αντίθεση με την ποινική δικαιοσύνη, όπου καθυστερούν, λόγω του όγκου των υποθέσεων.

- Κατά την άποψή σας, το νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, είναι το κατάλληλο ή πρέπει να γίνει πιο αυστηρό;

«Ο κ.Μπιτσαξής και ο κ.Πιλάβιος έχουν ήδη εξαγγείλει την αυστηροποίηση αυτού του νομοθετικού πλαισίου. Ενέργεια που είναι προς την σωστή κατεύθυνση».

- Η λειτουργία της αθλητικής δικαιοσύνης βρίσκεται στο ... ιδεατό σημείο ή χρήζει βελτίωσης;

«Εχω τη γνώμη, ότι λειτουργεί πολύ καλά. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεκίνησε ο θεσμός του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα και πρέπει να σας τονίσω, ότι συνεργάζομαι πολύ καλά με τον αναπληρωτή ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, κ.Μανώλη Αντωνακάκη. Γίνεται από εμάς η προεργασία των κατηγορητηρίων. Τα συνάσσουμε και τα στέλνουμε στην Πειθαρχική Επιτροπή. Τόσο η Πρωτοβάθμια, όσο και η Δευτεροβάθμια, έχουν στελεχωθεί κατά πλειοψηφία με ανώτατους δικαστές. Υπάρχει μια ποιοτική διαφορά σε σχέση με το παρελθόν».