Ίσως η συγκεκριμένη άποψη να μην είναι και τόσο λανθασμένη, αν και όλα είναι σχετικά και υποκειμενικά σε ένα βαθμό. Πώς μπορείς ας πούμε να μην πας πάσο όταν έχεις πχ 2, 8 και κάποιος κάνει γρήγορα ένα υψηλό ποντάρισμα στο δικό του φύλλο. Στην πορεία μπορεί να είσαι εσύ αυτός που θα κερδίσει, αλλά πόσο εύκολο είναι να πάρεις την απόφαση να μπεις;

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού βρισκόμαστε στο μεγάλο δίλλημα του πρώτου πονταρίσματος. Εκεί δηλαδή που πρέπει να εκτιμήσουμε το φύλλο μας, να αποφασίσουμε αν έχει προοπτική κι αν αξίζει να επενδύσουμε πάνω του. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να θεωρήσουμε όλα τα φύλλα ίδια, ακόμα κι αν γνωρίζουμε ότι μπορεί στο τραπέζι να κρύβονται τα πάντα.

Δεν είναι λίγες οι φορές άλλωστε που δύο άσοι χάνουν από …σκαρταδούρα. Το θέμα είναι να κάνεις σωστή αξιολόγηση, ώστε να ελαχιστοποιήσεις τις φορές που θα πεις «κακώς μπήκα» ή, αυτές που θα χτυπάς το κεφάλι σου βλέποντας τι άνοιξε κάτω κι εσύ έχεις πάει πάσο από νωρίς.

Κάθε συνδυασμός φύλλων μπορεί να σου δώσει συγκεκριμένα πράγματα, όπως ζεύγη, τριάδες, φουλ και καρέ. Φυσικά όταν έχεις ήδη πάνω σου ζεύγος οι πιθανότητες για κάτι πολύ καλό αυξάνονται, αλλά ας μην ασχοληθούμε σήμερα με αυτή την περίπτωση.

Αυτό που πρέπει πάντα να προσέχεις εκτός από το προφανές, δηλαδή το πόσο υψηλό φύλλο έχεις, είναι τι προοπτική υπάρχει για κέντα και χρώμα! Εκεί είναι το μυστικό. Καλός ο ρήγας, αλλά αν έρθει με 6,7 ή, 8 και μάλιστα διαφορετικού χρώματος, αποδυναμώνεται κάπως. Ενώ το 7, 10 καρό για παράδειγμα, αποτελεί μια άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση.