Στο άλσος των Αγίων Αποστόλων, η Κρήτη αποτυπώθηκε με κάθε λεπτομέρεια σε ένα παξιμάδι που έφτιαξαν οι αρτοποιοί Αφοι Φουράκη.
Αφού βράχηκε με νερό για να μαλακώσει, οι γυναίκες του "Ρόδου" έτριψαν την ντομάτα, την ανακάτεψαν με το λάδι και η Κρήτη άρχισε να "κοκκινίζει".
Αμέσως μετά, τα 50 κιλά μυζήθρα άρχισαν να απλώνονται και το νησί απέκτησε το λευκό των κορυφών του Ψηλορείτη και των Λευκών Ορέων.
Επιστέγασμα ήταν η ρίγανη που συλλέχθηκε κλωνάρι-κλωνάρι και απλώθηκε πάνω από την Κρήτη.
Τα μέλη του συλλόγου αναμένουν τώρα την επίσημη γνωμοδότηση του Guinness, αφού τα βίντεο και οι εικόνες που τραβήχτηκαν θα σταλούν στο εξωτερικό.
Μήκος του ντάκου... 7 μέτρα και 45 εκατοστά και πλάτος 1 μέτρο και 67 εκατοστά.
Αμέσως μετά το τέλος της προσπάθειας, το γευστικό έδεσμα μοιράστηκε στον πολύ κόσμο που βρέθηκε στους Αγίους Αποστόλους ενώ ακολούθησε κρητικό γλέντι με παραδοσιακούς χορούς από "Το Ρόδο".
Κρήτη μου... νόστιμο νησί!
Πηγή: neatv.gr