Μπορεί μέχρι αυτή την ώρα να προέκυπτε ότι η απόφαση του Δ.Σ. είναι οριστική και αμετάκλητη, ωστόσο υπάρχουν δεδομένα που αποδεικνύουν το αντίθετο και δίνουν ελπίδες παραμονής στις ομάδες που υποβιβάστηκαν από τη Super League, εάν βέβαια κάποια εκ των εμπλεκομένων δεν εξασφαλίσει τα έγγραφα που απαιτούνται για την αδειοδότηση.
Αυτός ο τρόπος με τον οποίο μπορεί η Super League να αντιδράσει νομικά κατά της απόφασης που έλαβε την Παρασκευή η ΕΠΟ για το θέμα της αδειοδότησης είναι ο εξής: η προσφυγή στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ομοσπονδίας, το οποίο είναι αρμόδιο για επίλυση διαφορών μεταξύ της ΕΠΟ και Επαγγελματικών Ενώσεων. Το ζήτημα είναι αν η απόφαση της ομοσπονδίας μπορεί να ανατραπεί...
Το Δ.Σ. της ΕΠΟ μπορεί να απέρριψε την πρόταση της Super League, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στα μέλη της λίγκας και γι' αυτό ακριβώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιφυλάχθηκε για τον τρόπο αντίδρασης αναζητώντας το ποιος μπορεί να είναι αυτός.
Η λύση για τη Super League είναι στο άρθρο 41 του Καταστατικού της ΕΠΟ! Συγκεκριμένα, στην παράγραφο Ζ του εν λόγω άρθρου, προβλέπεται η λειτουργία του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου, το οποίο μεταξύ άλλων, είναι αρμόδιο για την επίλυση κάθε διαφοράς που προκύπτει μεταξύ: ΠΑΕ με ΠΑΕ, σωματείου με ΠΑΕ, ΠΑΕ με επαγγελματική Ένωση, ΠΑΕ με ΕΠΟ, Επαγγελματική Ένωση με ΕΠΟ, σωματείου με ΕΠΣ, ΕΠΣ με ΕΠΣ, ΕΠΣ με ΕΠΟ, ποδοσφαιριστή με διαμεσολαβητή και διαμεσολαβητή με ΠΑΕ. Το σημείο που μας ενδιαφέρει είναι "Επαγγελματική Ένωση με ΕΠΟ".
Πηγή:Contra.gr
Το άρθρο 41… σώνει ΑΕΛ, Σέρρες και Αστέρα!
| 15/04/11 - 20:01