Σημαντικές αποκαλύψεις για τα αρχαιολογικά ευρήματα της Αμφίπολης, κάνει σήμερα αποκλειστικά στην εφημερίδα τα «Γεγονότα» της Πάτρας, και την Αγγελική Ανυφαντή –διδάκτωρ ερευνητής της Αρχαιολογίας, ο οποίος επιθυμεί προς το παρόν τουλάχιστον- να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Ο Δρ. Μ., εδώ και περίπου 40 ημέρες, από τότε που βρέθηκαν οι Καρυάτιδες, επέμενε  ότι ο Τύμβος Κασιά, δεν είναι απλός τάφος, αλλά πρόκειται για Ναό.
'Οπως γράφουν τα "Γεγονότα" ο  Δρ. Μ., το 2005 πήγε στην Αμφίπολη και με δύο απλά εργαλεία, έκανε τη δική του έρευνα. Όπως υποστηρίζει, ενώ όλοι οι ειδικοί γνώριζαν περί τίνος πρόκειται, εκφράζει την έκπληξή του, γιατί κάποιοι σκάβουν γύρω-γύρω επί δύο χρόνια μέχρι να βρουν την είσοδο και διατυπώνει κατηγορηματικά την άποψή του, ότι η Αμφίπολη θα χρησιμοποιηθεί τις ημέρες των εκλογών, προκειμένου να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη, από τα Μνημόνια, την Τρόϊκα κ.λπ.
Ο Δρ. Μ., είναι σαφής: Ο λόφος Καστά στην Αμφίπολη, δεν είναι ένας απλός τάφος. Είναι Ναϊκό μνημείο που έκτισε η Μυρτάλη ή Ολυμπιάδα, για τον ενταφιασμό του γιου της Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Η έρευνα, που από το 2003 έγινε από το δικό σας Παν/μιο, της Πάτρας, με οδήγησε να πάω το 2005 στην περιοχή και με δύο απλά εργαλεία να εκτελέσω την δικιά μου έρευνα, στηριζόμενος στις γραμμές Lay. Η έρευνα Πολυμενάκου- Παπαμαρινόπουλου και άλλων, έδειχνε καθαρά τα σημεία εισόδου στο Ναό και στη συνέχεια τα επιβεβαίωσα.  Έτσι έδειχνε ότι εκεί υπάρχει ένας τύμβος με 500 μ. περίμετρο. Μετά από πέντε χρόνια, ο καθηγητής Γεωπληροφορικής Κ. Παπαθεοδώρου, έκανε έρευνα στον τύμβο με γεωραντάρ και μιλώντας πρόσφατα άφησε  να εννοηθεί, ότι υπάρχουν περισσότεροι χώροι στο μνημείο, από αυτούς που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια, ο καθηγητής Γεωπληροφορικής του ΤΕΙ Σερρών, δήλωσε ότι: «Έχουμε πολλά να δούμε ακόμη νομίζω ότι αυτά που έχουμε δει δεν είναι τίποτα - έχω την αίσθηση ότι πρέπει να είναι κάτι αρκετά περισσότερο από κάποια δωμάτια και κάποιους χώρους». Επιπλέον, ο καθηγητής γεωτεχνικής μηχανικής Κυριαζής Πιτιλάκης, δεν απέκλεισε να βρεθούν περισσότεροι θάλαμοι όσο η ανασκαφή προχωρά προς το κέντρο του τύμβου. Ολοκληρώνοντας, θέλω να σας πω ότι όλοι οι ειδικοί, ξέραμε τι γινόταν. Τώρα γιατί σκάβαμε γύρω για δυο χρόνια μέχρι να βρούμε την είσοδο, είναι απορίας άξιον.»
 
Ο καθηγητής είναι επισημαίνει επίσης με νόημα:
«Να φαντασθείτε ότι η κ. Περιστέρη, ξεκίνησε την ανασκαφή κοντά στην είσοδο το καλοκαίρι του 2012 και έρχεται να μας πει πως τα Χριστούγεννα του 2014, θα μας αποκαλύψει τι είναι μέσα. Μετά που βρήκε στις αρχικές τομές της τον τρίμετρο τοίχο, αν γύριζε αντίθετα από την πορεία που πήρε στα 20 μέτρα, θα είχε ανακαλύψει την είσοδο με τις σφίγγες. Ενώ το ήξερε με βάση τρεις μελέτες που έδειχναν την είσοδο, αποφάσισε η κ. Μενδώνη με την Παναγιωταρέα, να καθυστερεί.  Να θυμάστε τις ημέρες των εκλογών το θέμα θα είναι για όλο τον κόσμο αυτή η ανακάλυψη με τους έξι  χώρους που θα βρεθούν μέσα και οι Έλληνες θα ξεχάσουν Τρόικα, μνημόνια και άλλα. Ο Σαμαράς ξέρει καλά να χειρίζεται προς όφελός του τον πολιτισμό μας. Ενώ ο Τσίπρας και οι άλλοι, ντρέπονται να πάνε έστω μια βόλτα στο μέγιστο μνημείο που θα σας αποκαλύψω στη συνέχεια. Αλλά καλύτερα να αφήσουμε την μικροπολιτική που δυστυχώς μπαίνει στον πολιτισμό της χώρας μας.