Αυτός λοιπόν υποστηρίζει ότι ο τάφος ανήκει σε κάποιο σημαίνον πρόσωπο, με επικρατέστερο το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή της μητέρας του, Ολυμπιάδας. 

Ο Τσαγκ- ο οποίος έχει δημοσιεύσει ένα βιβλίο σχετικά με την αναζήτηση για τον τάφο του θρυλικού ηγέτη, καθώς και αρκετές επιστημονικές εργασίες- προβάλλει την "αμφιλεγόμενη επιχειρηματολογία του" στην εφημερίδα The Greek Reporter.

Σύμφωνα με αυτή:

  • Οι Σφίγγες που φυλάνε τον τάφο είναι παρόμοιες με ένα ζευγάρι Σφιγγών που βρέθηκε στη Σακκάρα, όπου πιστεύεται ότι είναι η θέση του πρώτου τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου -του οποίου το σώμα μετακινήθηκε μετά το θάνατό του. Επίσης είναι διακοσμημένες με τρόπο παρόμοιο με εκείνον που βρέθηκε στους τάφους δύο βασιλισσών της Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένης της γιαγιάς του στρατηλάτη.
     
  • Οι προσόψεις των τάφων του Φίλιππου Β' και του Αλέξανδρου Δ', είναι παρόμοιες με την πρόσοψη του τύμβου που βρέθηκε στην Αμφίπολη. Εκτός από αυτό, υπάρχουν και ομοιότητες μεταξύ της επίστρωσης, αλλά και των ροζετών (ανάγλυφα διακοσμητικά) που βρέθηκαν στην Αμφίπολη, και εκείνων που βρίσκονται στο εσωτερικό του Φιλίππου Β'.
     
  • Πολλοί μελετητές πιστεύουν ότι η παρουσία των Καρυάτιδων, ενδεχομένως δείχνουν πως ο τάφος στην περιοχή της Αμφίπολης ανήκει σε γυναίκα.

Με βάση όλα τα παραπάνω, ο Τσαγκ πιστεύει ότι ο τάφος στην Αμφίπολη χτίστηκε για τη μητέρα του, Ολυμπιάδα, ή τη σύζυγο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ρωξάνη, που φέρονται και οι δύο να έχουν πεθάνει στην Αμφίπολη περίπου την ίδια περίοδο, το τελευταίο τέταρτο του 4ου αιώνα π.Χ.


Δείτε κι αυτό: Οι 10 Ελληνίδες με τα καλύτερα οπίσθια! (ΦΩΤΟ)