Πριν μερικά χρόνια κυκλοφόρησε ένα σλόγκαν: «καμιά αύξηση θα πάρουμε»;;… Τελικά την πήραμε. Αύξηση στα ποσοστά ανεργίας, αύξηση της φτώχειας, αύξηση της εγκληματικότητας, αύξηση και στα δάνεια.

Άκρως αποθαρρυντικά είναι τα στοιχεία έρευνας της Τράπεζας της Ελλάδος, από την οποία προκύπτει ότι 486.000 νοικοκυριά έχουν τουλάχιστον ένα άνεργο μέλος, 77.000 νοικοκυριά έχουν δύο άνεργα μέλη και 15.100 οικογένειες πάνω από δύο ανέργους. Ωστόσο οι 250.000 οικογένειες που έχουν έναν άνεργο, ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας με εισόδημα που φτάνει μετά βίας τα 200, άντε 300 ευρώ!

Η ανεργία, σημείωσε νέο αρνητικό ρεκόρ τον Φεβρουάριο, φτάνοντας στο 15,9%. Στους νέους το ποσοστό ξεπέρασε για πρώτη φορά το 40%. Δηλαδή 4 στους 10 δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Το μέλλον προδιαγράφεται ακόμα πιο δυσοίωνο, καθώς η ανεργία προβλέπεται ότι θα συνεχίσει να σημειώνει ανοδική πορεία σε όλη τη διάρκεια του 2011. Για την ακρίβεια, προβλέπεται ότι στο τελευταίο τρίμηνο του έτους θα εκτιναχθεί στο 18%.

Πιο αναλυτικά, σε μελέτη για την Τράπεζα της Ελλάδος που συνέταξαν ο καθηγητής Οικονομικών του Γεωπονικού πανεπιστημίου Αθηνών Σταύρος Ζωγραφάκης και το στέλεχος της ΤτΕ Θόδωρος Μητράκος, προκύπτει ότι 250.000 οικογένειες με τουλάχιστον έναν άνεργο ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Άλλες 150.000 οικογένειες έχουν εισόδημα 500 ευρώ το μήνα…

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΚΑΘΕ ΕΤΟΥΣ

ΕΤΟΣ

2011- 15,9%
2010- 12,1%
2009- 9,1%
2008- 8%
2007- 9%
2006- 10,4%

Στην περίπτωση δε, που μειωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τότε προβλέπεται ραγδαία επιδείνωση της φτώχειας στις οικογένειες των ανέργων.

Σε επίπεδο περιφερειών πρωταθλήτρια στα ποσοστά ανεργίας αναδεικνύεται η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με ποσοστό 32,7% και ακολουθούν η Δυτική Μακεδονία με 23,9%, τα Ιόνια Νησιά με 22,4% και η Δυτική Ελλάδα με ποσοστό 17,1%.
Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν σε Πελοπόννησο 11,7% και Βόρειο Αιγαίο 11,9%.

Αυξήθηκε η φτώχεια, αυξήθηκε και η εγκληματικότητα. Τυχαίο;

Την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών στενάζει από τα δυσβάστακτα οικονομικά «βάρη» και οι πολίτες αυτού του τόπου βρίσκονται κάτω από ένα πέπλο μιζέριας, στο σκηνικό έρχεται να προστεθεί ένας επιπλέον φόβος, αυτός της σωματικής ακεραιότητας και του κατά πόσο μπορεί κανείς να περπατά πλέον ανενόχλητος στους δρόμους αυτής της χώρας.

Η μεταναστευτική πολιτική αν και ανήκει στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, δεν έχει αποδώσει ακόμα, με αποτέλεσμα η παράνομη μετανάστευση να κυριαρχεί σε πολλές πόλεις. Τα τελευταία κρούσματα βίας αλλοδαπών ενάντια σε αθώους και άοπλους πολίτες, έχουν προκαλέσει τον κοινωνικό αναβρασμό και έχουν κάνει τη χώρα να φοβάται για το αύριο.

Αυτό που ζητούν οι πολίτες είναι να αφουγκραστεί η κυβέρνηση το σοβαρό αυτό κοινωνικό πρόβλημα με φαινόμενα δολοφονικών προθέσεων για μια μικρή βιντεοκάμερα, για 10 ευρώ, ή ακόμα για ένα κομμάτι ψωμί…

Οι ανήλικοι αυτής της χώρας, είναι ο καθρέφτης μας

Αύξηση ωστόσο καταγράφει και η παραβατικότητα ανηλίκων στην Ελλάδα, καθώς ολοένα και περισσότεροι νέοι διαπράττουν σοβαρά εγκλήματα και παίρνουν τον δρόμο των σωφρονιστικών ιδρυμάτων.

Οι συνήθεις παραβάσεις είναι:

-Χρήση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
-Απόπειρες ανθρωποκτονιών
-Κλοπές
-Μαστροπεία

Το 45% των ανηλίκων που οδηγούνται στις αίθουσες των δικαστηρίων, αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης από πέντε έως 15 χρόνια, ενώ δεν μένει απαρατήρητο το γεγονός ότι σε διάστημα ενός μηνός διαπράχθηκαν 11 βιασμοί από παιδιά 15 και 16 ετών, ενώ τον Ιούνιο του περασμένου χρόνου δύο μαθήτριες 15 ετών, δολοφόνησαν 80χρονο στην Κερκίνη Σερρών για 10 ευρώ!

Πηγή: newstoday.gr