Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε στο διεθνές συνέδριο της European Association of Cardiovascular Imaging που έγινε στη Βιέννη, ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξει κάποιος τη διατροφή του. Κι αυτό επειδή η μεσογειακή διατροφή όχι απλώς βοηθάει στην επιτυχία καλύτερης στύσης, αλλά δρα και θεραπευτικά, βελτιώνοντάς την στις περιπτώσεις που υπάρχει πρόβλημα.
Αυτά τουλάχιστον προέκυψαν από μελέτη που έκανε ο Έλληνας ειδικός από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών Αθανάσιος Αγγελής. Παρουσιάζοντας τη μελέτη του ο κ. Αγγελής, δήλωσε ότι τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η υιοθέτηση της μεσογειακής διατροφής μπορεί να βελτιώσει την καρδιαγγειακή υγεία ασθενών με στυτική δυσλειτουργία και ενδεχομένως να μειώσει τις πιθανότητες να υποστούν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Ασθενείς με στυτική δυσλειτουργία που ακολουθούν φτωχή διατροφή στα βασικά συστατικά (ψάρι, ελαιόλαδο, χορταρικά και φρούτα) εμφανίζουν μεγαλύτερη καρδιαγγειακή βλάβη.
Ο κ. Αγγελής δήλωσε ότι η στυτική δυσλειτουργία δεν είναι σύμπτωμα της ηλικίας, αλλά κακό σημάδι του οργανισμού ότι κάτι δεν πάει καλά με το αγγειακό. Στο 80% των περιστατικών η στυτική δυσλειτουργία προκαλείται από αγγειακά προβλήματα και αποτελεί προειδοποίηση ότι οι ασθενείς αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου. Στην έρευνα συμμετείχαν 75 άντρες με στυτική δυσλειτουργία, ηλικίας μέσον όρο 56 ετών.
πηγή: tanea.gr