Μπορεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του να υποσχέθηκε πως δεν θα γίνουν κομματικές προσλήψεις ούτε θα προσληφθεί στρατός συμβούλων αλλά θα εκμεταλλευτούν το προσωπικό του ΥΠΟΙΚ, η εξέλιξη των πραγμάτων σίγουρα δεν τον δικαιώνει.

Στην πορεία όμως της διαπραγμάτευσης τα πράγματα και οι υποσχέσεις του κ. Βαρουφάκη άλλαξαν και στηρίχθηκε σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega στις πολύτιμες συμβουλές μιας μικρής στρατιάς συμβούλων για το κόστος των οποίων δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε ορισμένες περιπτώσεις για τις μετακινήσεις των συμβούλων του χρησιμοποιήθηκε και το κυβερνητικό αεροσκάφος, όπως στις 27/06/2015 για τη μετάβαση από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα.

Για παράδειγμα ο σύμβουλος του κ. Βαρουφάκη με το όνομα Κιμ Γκλεν σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στη Διαύγεια έλαβε ημερήσια αποζημίωση δέκα ημερών από τις 21 Ιουνίου έως τις 30 του μήνα, ένα άγνωστο ποσό, ενώ εγκρίθηκε και το κόστος 9 διανυκτερεύσεων στο εξωτερικό.

Για τον συγκεκριμένο σύμβουλο καλύφθηκαν και τα έξοδά του για εισιτήρια τρένου για τη διαδρομή Λονδίνο Βρυξέλλες και Βρυξέλλες Λονδίνο, ενώ ομοίως καλύφθηκαν και τα έξοδα για τα αεροπορικά του εισιτήρια για την μετάβασή του από την Αθήνα στο Λονδίνο. Για την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα η μετάβαση έγινε με το κρατικό αεροσκάφος.

Στα ταξίδια των συμβούλων του κ. Βαρουφάκη συμμετείχε και η Έλενα Παναρίτη που εισέπραξε ημερήσια αποζημίωση για πέντε ημέρες, καθώς και το κόστος 4 διανυκτερεύσεων. Περιλαμβάνονται επίσης και τα έξοδα για τα αεροπορικά εισιτήρια Λονδίνου-Βρυξελλών όπου ταξίδεψε τότε μαζί με άλλους πέντε συμβούλους του κ. Βαρουφάκη.

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του Mega, ο νοτιοκορεάτης Κιμ Γκλεν έλαβε αποζημίωση συνολικά για 26 ημέρες ταξιδιών, ο Κιμ Μπράϊαν Γιουιουν για 20 ημέρες ταξιδιών, ο ιρανός Σόρους Σαμπαγιατί αποζημίωση για 2 ημέρες ταξιδιών και η Έλενα Παναρίτη για 4 ημέρες.

Αυτό όμως που προκαλεί τεράστια εντύπωση είναι πως ενώ οι αποζημιώσεις και τα ταξίδια των συμβούλων του κ. Βαρουφάκη καταγράφονται όπως άλλωστε πρέπει στη Διαύγεια δεν υπάρχει όμως πουθενά αναφορές στις αμοιβές και στα ποσά που δαπανήθηκαν για όλα τα παραπάνω. Επίσης, πουθενά επισήμως δεν αναφέρεται πότε έγινε η πρόσληψη των συγκεκριμένων ανθρώπων και με ποιά αμοιβή και ποιό είναι το είδος των υπηρεσιών που προσέφεραν.

Πηγή: newsit.gr