Οι Έλληνες αγωνίστηκαν σκληρά μετά τα δύο γκολ που δέχθηκαν στα πρώτα λεπτά του αγώνα για να εξασφαλίσουν τη νίκη με 6-2 επί της ελβετικής ομάδας. Είναι μόλις η δεύτερη χρονιά που η Ελλάδα συμμετέχει στην εκδήλωση.
«Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω, δεν φαίνεται αληθινό» είπε ο αρχηγός Νικόλαος Πετρόπουλος, κρατώντας το πολυπόθητο τρόπαιο μετά τον αγώνα. "Είμαι πολύ χαρούμενος για τον εαυτό μου και όλη την ομάδα. Αυτό είναι ένα συναίσθημα που ζεις μια φορά» κατέληξε. Η Ελλάδα ήταν μία από τις λίγες χώρες που είχε μικτή ομάδα. Η Στέλα Κατζιλίδου, που πουλάει περιοδικά της Σχεδίας στη Θεσσαλονίκη και συμμετέχει στην ομάδα, δήλωσε πως δεν θα κοιμηθεί από τη χαρά της σήμερα.
Η Εθνική Ελλάδος αγωνίστηκε με 64 ακόμη εθνικές ομάδες –γυναικείες και ανδρικές–, από 48 χώρες συνολικά. Φωτο: insp «Μια μπάλα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο» («a ball can change the world») είναι ένα από τα κεντρικά συνθήματα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Αστέγων, του μεγάλου αυτού κοινωνικού και αθλητικού κινήματος, που αξιοποιεί τον «βασιλιά των σπόρ», το ποδόσφαιρο, ως μέσο για κοινωνική αλλαγή.
Προπονητής της ομάδας είναι ένας πρώην παίκτης της. Ο Γιάννης Κώτσος συμμετείχε ως αθλητής στο 7ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων που είχε φιλοξενηθεί το 2009 στο Μιλάνο. Ο Γιάννης είναι –κι αυτός– στο δίκτυο των πωλητών της «σχεδίας». Πέρα, όμως, από το ποδοσφαιρικό κομμάτι, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εργαστήρια και εκδηλώσεις στόχος των οποίων δεν είναι να γίνουν καλύτεροι ποδοσφαιριστές, αλλά καλύτεροι άνθρωποι.
Τα εργαστήρια «River For Life» («Ποτάμι για τη Ζωή»), επί παραδείγματι, που διοργανώνονται από την οργάνωση «Women Win» είναι μία μέθοδος εικαστικής αφήγησης σκοπός της οποίας είναι να βοηθήσει τις συμμετέχουσες να ανασύρουν από τη μνήμη τους και να σκεφτούν το παρελθόν, αλλά και να τους δώσει ερεθίσματα να σκεφτούν για το αύριο. Το «Women Win» είναι μια διεθνής οργάνωση που στόχο έχει την ενεργοποίηση και υποστήριξη γυναικών μέσα από τον αθλητισμό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη μια σειρά πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων (επισκέψεις στο μουσείο της Άννας Φρανκ, σε οικολογικά αγροκτήματα κ.λπ.).
Πηγή: www.lifo.gr