Και το αµερικανικό κοινό αποφάσισε να συνεχίσει το ανέκδοτο ώσπου πλέον η φάση έγινε ανταγωνιστική: ο καθένας κατέβαζε το δικό του και το διέδιδε _ περίπου όπως συµβαίνει µε τα ποδοσφαιρικά συνθήµατα (και µε τα δηµοτικά τραγούδια, τα παλιά εκείνα χρόνια).


Σήµερα όµως τα ανέκδοτα δεν κυκλοφορούν µόνοαπό στόµα σε στόµα. Υπάρχει και το ∆ιαδίκτυο το οποίο εκµηδενίζει θεαµατικά τις αποστάσεις. Μέσα σε λίγο καιρό (και µε τη βοήθεια της τηλεοπτικής σειράς «Texas Ranger» που κράτησε ζωντανό το όνοµα του Τσακ Νόρις ανά την υφήλιο) κάθε χώρα είχε τα δικά της «ανέκδοτα» βασισµένα στις δικές της παραδόσεις. Το γιατί είναι µεγάλο θέµα, αλλά ίσως και να υπάρχουν µια, δυο απαντήσεις. Η αλήθεια είναι ότι ο Τσακ Νόρις δεν έκανε τίποτα για να αλλάξει την περσόνα του εδώ και περίπου σαράντα χρόνια. ∆είτε όλους τους κλασικούς macho ήρωες από τα 60s µέχρι σήµερα, από τον Κλιντ Ιστγουντ ώς τον Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ (ο τελευταίος έµεινε µέχρι και... έγκυος για τις ανάγκες της ροµαντικής κοµεντί «Junior»!). Μερικές φορές, ακόµα και η συνέπεια έχει πλάκα. Οσο για τον ίδιο; Ο Νόρις σήµερα, στα 71 του χρόνια, δηλώνει πως διασκεδάζει µε αρκετά από αυτά τα αστεία (έχει µάλιστα ξεχωρίσει τα δέκα πιο αγαπηµένα του στο προσωπικό του site), δηλώνει παράλληλα όµως πως αντλεί τη δύναµή του από τον λόγο του Θεού και πως είναι ένα τίποτα δίχως την καθοδήγησή Του. Είναι επίσης γνωστός στις ΗΠΑ και για τη φιλανθρωπική του δράση αλλά και για τη στήριξή του στο Ρεπουµπλικανικό Κόµµα. Εχω την αίσθηση όµως πως βαθιά µέσα του πρέπει να νιώθει και πολύ τυχερός. Τα ανέκδοτα µε τον Τσακ Νόρις θα του χαρίσουν την αθανασία που δεν θα του χάριζαν ποτέ οι ταινίες του.

Πώς έφτασε ένας µαχητής πολεµικών τεχνών σε περιπέτειες β' διαλογής να γίνει πρωταγωνιστής σε ανέκδοτα ανά την υφήλιο, που χάρη στο Ιντερνετ σήµερα είναι πιο δηµοφιλή από ποτέ;
Λίγες εφευρέσεις επέφεραν τέτοια επανάσταση στο ελληνικό νοικοκυριό όσο το βίντεο. Hταν η χρυσή εποχή των βιντεοκλάµπ αλλά και της εσωστρέφειας: ο έλληνας κλείστηκε στο σπίτι του, νοίκιαζε τις ταινίες δέκα δέκα και απολάµβανε αυτό το νέο τεχνολογικό θαύµα. Και µια ολόκληρη βιοµηχανία στήθηκε πάνω σε αυτήν ακριβώς την ανάγκη: στο Χόλιγουντ ανακάλυπταν πως, µε λίγα λεφτά, µια «βασική» φιλµική κατασκευή µπορούσε να κάνει ένα πέρασµα από τις οθόνες, να «µαζέψει» ό,τι προλάβει και µετά να σαρώσει στα βιντεο-ράφια.

Οι πρώτοι που «έπιασαν» αυτήν τη στροφή της αγοράς ήταν οι κ.κ. Μέναχεµ Γκόλαµ και Γιόραν Γκλόµπους, τα αφεντικά δηλαδή της εταιρείας Cannon. ∆αιµόνιοι παραγωγοί, µπορούσαν να πουλήσουν σε επίδοξους διανοµείς µια ταινία που... δεν υπήρχε παρά µόνο στα χαρτιά! Αυτοµάτως έστησαν ένα σύστηµα παραγωγής που δούλευε µε τα... χίλια: οι ταινίες της σειράς «Γρανίτα από λεµόνι» είναι δικής τους έµπνευσης και αποτελούν ένα καλό παράδειγµα. Φυσικά διέθεταν τους δικούς τους σταρ _ οι πιο γνωστοί και αγαπητοί ήταν ο Τσαρλς Μπρόνσον (µε τον οποίο σκάρωσαν πάνω από 15 παραγωγές) και ο Τσακ Νόρις.

Ο Τσακ Νόρις ώς τότεήταν περισσότερογνωστός στους Αµερικανούς ως ένας µαχητής πολεµικών τεχνών β' κατηγορίας, µε κορυφαία στιγµή της καριέρας του την εµφάνισή του πλάι στον Μπρους Λι στο «The Way Of The Dragon» (που στη χώρα µας κυκλοφόρησε µε τον διόλου πολιτικά ορθό τίτλο «Ο κίτρινος πράκτωρ εναντίον της Μαφίας») _ εκεί, οι δυο τους είχαν µια µοναδική για το είδος αναµέτρηση. Και ξέρετε κάτι; Αν είχες «λειώσει» τις περιπέτειες πολεµικών τεχνών, ήξερες πως από όλους τους αντιπάλους του Μπρους Λι ο Τσακ Νόρις είναι ο µόνος που άξιζε τον σεβασµό σου _ ο άτιµος ήταν όντως καλός σε αυτό.

Οι ταινίες του έκτοτε έβρισκαν δρόµο κυρίως σε αίθουσες συνοικιακές, ώσπου η Cannon ανέλαβε να τον χρίσει σταρ. Εναν «Σταλόνε» β' διαλογής µε λίγα λόγια, που µπορεί να µη διέθετε το χάρισµά του, ήξερε όµως να ξυλοφορτώνει πειστικά τους «κακούς» που ήταν κυρίως σοβιετικοί πράκτορες, βιετναµέζοι αιµοδιψείς στρατιώτες και άραβες τροµοκράτες: αν σκεφθείτε ότι εκείνα τα χρόνια µεσουρανούσε ο Ρόναλντ Ρίγκαν δεν θα δυσκολευθείτε να καταλάβετε γιατί αυτές οι ταινίες έκαναν τόσα εισιτήρια. Οι Γκόλαν και Γκλόµπους, δε, φρόντιζαν να ξοδεύουν λίγα χρήµατα στην παραγωγή και πολλά στην προώθηση, µέχρι δηλαδή η ταινία να κάνει τον κύκλο της και να περάσει από τις µεγάλες οθόνες στις µικρές: εκεί παιζόντουσαν τα χοντρά λεφτά.

Τα χρόνια πέρασαν, οι καιροί άλλαξαν, το κόλπο αυτό σταµάτησε να αποδίδει, οι macho ήρωες αποσύρθηκαν (ή το έριξαν στην αυτοειρωνεία για να επιβιώσουν), η Cannon φαλίρισε κι εµείς κοιτάζουµε πλέον µε µια χιουµοριστικών αποχρώσεων νοσταλγία τη δεκαετία του '80.

Μπορούµε δηλαδή και διασκεδάζουµε απενεχοποιηµένα µε τα τραγούδια των Culture Club και των Bananarama. Και µε τον... Τσακ Νόρις.

Ο Τσακ Νορις λεει ελα ντε και το ντε ερχεται

Ο Τσακ Νόρις έχει μετρήσει ως το άπειρο - δύο φορές.

Ο Τσακ Νόρις δεν φοράει ρολόι, γιατί ΑΥΤΟΣ αποφασίζει τι ώρα είναι.

Γιατί ο πλανήτης Άρης δεν κατοικείται; Γιατί ο Τσακ Νόρρις είναι Παοκτζής.

Μια φορά έκανε μπάνιο ο Τσακ Νόρρις και ήταν Δευτέρα. Από τότε γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα.

Ο Τσάκ Νόρις έχει μόνο ένα χέρι. Το πάνω χέρι.

O Θεός συγχωρεί, ο Τσακ Νόρις ποτέ.

O Tσακ νορις εχει πιει internet cafe

Ο Τσακ Νορις κούναγε τη κούνια που τον κούναγε

Ο Τσακ Νορις δεν φοράει γυαλιά ηλίου. Ο ήλιος φοράει γυαλιά Τσακ Νορις!

δείτε όλα τα ανέκδοτα με τον τζακ νόρις


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ