Είχε κατηγορηθεί επίσης ως ηθικός αυτουργός στην έκρηξη τηλεχειριζόμενης βόμβας στο αυτοκίνητο του Νίκου Γρηγοράκου, πριν από την δολοφονία του τελευταίου έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και για έκρηξη βόμβας στο σπίτι του Γρηγοράκου στη Βάρκιζα.

Τη μέρα της δολοφονίας του φερόμενου ως αρχινονού Νίκου Γρηγοράκου και τη μέρα που δολοφονήθηκε ο πατέρας του Βασίλης Γρηγοράκος, ο Τσακογιάννης είχε ακλόνητο άλλοθι.

Την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας ο Τσακογιάννης την αρνήθηκε όταν συνελήφθη και οδηγήθηκε στον ανακριτή και υποστήριξε ότι η δίωξη σε βάρος του ασκήθηκε χωρίς κανένα στοιχείο και βασίστηκε μόνο στις καταγγελίες της οικογένειας Γρηγοράκου.

Το Νοέμβριο του 1999 ο Γιώργος Τσακογιάννης είχε συλληφθεί ως δράστης της απόπειρας δολοφονίας του 25χρονου Κώστα Λούτζη, που θεωρούνταν απο την αστυνομία μέλος ομάδας νονών της νύχτας με καθήκοντα εισπράκτορα.

Στη φυλακή όμως έμεινε μόνο τρείς μήνες και βγήκε με εγγύηση 50 εκατομμυρίων δραχμών.

Ο Τσακογιάννης στη φυλακή είχε μείνει στο ίδιο κελί με τον αμερικανό Πίτερ Σέντομ, ο οποίος είχε εμπλέξει σε υπόθεση εμπορίας κοκαίνης τον Βασίλη Γρηγοράκο.

Χτες σε κατ οίκον έρευνα που έγινε από την αστυνομία στο σπίτι του Τσακογιάννη στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο όπλα με σιγαστήρα για τα οποία δεν είχε άδεια.

Τα όπλα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εξετάζονται.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ