«Άμα σου δείξω το μήνυμα που μου έστειλε η θυγατέρα μου, θα καταλάβεις τι θα πράξω», έλεγε με συναισθηματική φόρτιση σε όσους τον προσέγγιζαν για να μάθουν τις προθέσεις του.
κείνος περιδιαβαίνοντας τους διαδρόμους της Βουλής διάβαζε και ξαναδιάβαζε με τη βοήθεια του στενού συνεργάτη του το μήνυμα και μονολογούσε: «Πάνω απ’ όλα η αξιοπρέπειά μου».
Η στάση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, του «Τειρεσία της Βουλής» όπως τον αποκάλεσε ο Ευ. Βενιζέλος, έριξε ωστόσο έξω τις προβλέψεις και της κυβέρνησης. Οι κυβερνητικοί επιτελείς θεωρούσαν ότι τον είχαν «δεμένο», αφού «ο Πάνος όλο γκρινιάζει αλλά στο τέλος ψηφίζει». Αυτήν τη φορά τα πράγματα ήταν όμως διαφορετικά.
Ούτε ο στενός του φίλος Μιχάλης Καρχιμάκης που κάθησε δίπλα του στα βουλευτικά έδρανα δεν κατάφερε να τον μεταπείσει. Στο κενό έπεσαν και οι προσπάθειες της Σούλας Μερεντίτη, του Μιχάλη Τιμοσίδη, του Δημήτρη Καρύδη, του Ντίνου Βρεττού, ακόμη και του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Η αλήθεια είναι ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε απειλήσει τους τελευταίους μήνες αρκετές φορές με καταψήφιση νομοσχεδίων. Το έπραξε, δε, στην ψηφοφορία για τις εγγυήσεις στις τράπεζες. Γενικώς στην πολιτική του πορεία εμφανίστηκε να διαφωνεί αρκετές φορές με αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ ή της κυβέρνησης. Το 1997 ήταν ανάμεσα στους 22 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που διαφώνησαν με επιστολή για τη συμφωνία της Μαδρίτης, όπως επίσης ανοιχτά διαφώνησε με τη μεταχείριση που επιφύλαξε η ελληνική Πολιτεία στον Αμπντουλάχ Οτζαλάν.
Ο Π. Κουρουμπλής βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα τον Ιανουάριο του 2004 όταν μέσα σε μία νύχτα μαζί με άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τέθηκε εκτός εκλογικών συνδυασμών, έχοντας βάλει την υπογραφή του στην περίφημη τροπολογία για το Πόρτο Καρράς. Οι ενστάσεις του ότι δεν γνώριζε για το περιεχόμενό της εισακούστηκαν τελικώς στις εκλογές του 2007, ωστόσο στη Βουλή επέστρεψε το 2009.
Μετά τη νέα του διαγραφή είπε στα «ΝΕΑ»: «Γεννήθηκα μέσα στο ΠΑΣΟΚ και κανείς δεν μπορεί να με διαγράψει», υπαινισσόμενος ότι θα ζητήσει απόφαση από το Εθνικό Συμβούλιο.
Πηγή: madata.gr