Πενθεί όλη η Καλαμαριά με την είδηση του χαμού του Χάρρυ Κλυνν, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών. Ο κατά κόσμον Βασίλης Τριανταφυλλίδης πρόσφερε φοβερές στιγμές γέλιου σε όλους τους Έλληνες, δημιούργησε πιστό κοινό και διαφήμιζε τη γεννέτειρά του παντού. Γι' αυτό, όπως αναφέρει ο Κώστας Ζώης, η Καλαμαριά θα τον ευγνωμονεί για πάντα.
Ο δημοτικός σύμβουλος της πόλης, πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Καλαμαριάς και ενεργό μέλος του Τάγματος Ορκισμένων Απολλωνιστών μίλησε στο sportdog.gr για τον αείμνηστο ηθοποιό που με τη σάτιρά του και το ιδιαίτερο χιούμορ του ψυχαγώγησε γενιές Ελλήνων.
«Αν θέλετε μία γενική άποψη για τον Βασίλη, ήταν ένα πολύ μεγάλο ταλέντο, ένας καλλιτέχνης με πολλές πτυχές. Με ό,τι ασχολήθηκε διακρίθηκε», ήταν η πρώτη ατάκα του Κώστα Ζώη για τον φίλο του.
«Στην Καλαμαριά είναι σημαία. Στην περιοχή και τον δήμο είναι ενδεχομένως η μεγαλύτερη προσωπικότητα, μαζί με τον Γώγο Πετρίδη, τον πατριάρχη της ποντιακής λύρας. Αυτοί οι δύο είναι οι μεγαλύτερες προσωπικότητες», συμπλήρωσε..
Στην περιοχή όλοι πίνουν νερό στο όνομα του κατά κόσμον Βασίλη Τριανταφυλλίδη εξαιτίας της ενασχόλησής του με την τοπική ομάδα. «Ο Χάρρυ ήταν αναγεννητής του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Αυτός είναι η αιτία που η ομάδα έχει αξιοπρεπή πορεία. Αυτός οφείλεται που ο Απόλλων έχει γήπεδο. Ένα ξερό χωράφι ήταν. Με δικές του ενέργειες κατάφερε να το φτιάξει. Από εκεί και πέρα, από τη μέρα που έφυγε ο Χάρρυ Κλυνν δεν υπήρξε καμία βελτίωση στις εγκαταστάσεις του γηπέδου», ανέφερε.
«Δεν άντεξε τον χαμό του γιου του»
Ο Χάρρυ Κλυνν είχε και πέρασμα από την πολιτική και συγκεκριμένα την τοπική αυτοδιοίκηση. «Τελευταία ασχολήθηκε και με τα του δήμου της Καλαμαριάς. Ήταν επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης. Στο τέλος θεωρώ ότι έφυγε άδοξα, γιατί δεν του έπρεπε να φύγει ταλαιπωρημένος. Είχε συγκλονιστεί από τον χαμό του γιου του. Δεν το άντεξε και έφυγε. Μιλούσαμε τακτικά στο τηλέφωνο. Μεταξύ μας υπήρχε αμοιβαία συμπάθεια και σεβασμός», είπε συγκινημένος.
«Όνειρο ο ελεύθερος Πόντος»
Ως Πόντιος ο Χάρρυ Κλυνν είχε συμβολή στην προσπάθεια που γίνεται για αναγνώριση της Γενοκτονίας; «Σαφώς και συνέβαλε. Ήταν ένας άνθρωπος που δημιουργούσε συνειδήσεις γιατί είχε πιστούς οπαδούς που ήταν χιλιάδες, χωρίς αυτό να το επιδιώκει. Κατόρθωσε να κάνει οπαδούς μόνο με την άποψη που είχε. Διατηρούσε δικό του σάιτ στο οποίο αρθρογραφούσε και σχολίαζε τα πράγματα. Ενημέρωνε και ενημερωνόταν. Απώτερος σκοπός του ήταν ο ελεύθερος Πόντος. Δεν ασχολήθηκε με τον οργανωμένο ποντιακό χώρο, αλλά η συμβολή του ήταν εξίσου τεράστια», απάντησε ο Κώστας Ζώης και συνέχισε:
«Θεωρώ επίσης ότι δεν τον εκμεταλλευτήκαμε όπως θα έπρεπε. Θα έπρεπε να τον είχαμε πιο κοντά, να του δίναμε περισσότερες αρμοδιότητες. Το χιούμορ και η σάτιρά του ήταν το βασικό του όπλο. Μετέφραζε την ευστροφία του σε χιούμορ».
«Ποια αστεία; Μιλούσε πάντα σοβαρά»
Πώς ήταν ο Χάρρυ Κλυνν ως παρέα; Όσοι τον γνώρισαν απολάμβαν μόνο στιγμές γέλιου μαζί του, όπως στα απίστευτα τηλεοπτικά σκετσάκια που σκάρωνε;
«Οσο χιουμορίστας άλλο τόσο σοβαρός ήταν. Ήταν απρόβλεπτος. Πολλοί θεωρούσαν ότι θα κάτσουν μαζί του και πως θα ακούσουν διάφορα αστεία. Αντιθέτως μιλούσε πάντα σοβαρά και χρησιμοποιούσε το χιούμορ του εκεί που έπρεπε. Η εικόνα που μου μένει είναι η εικόνα του ανθρώπου που ήταν για πρότυπο για μας. Διαφήμιζε την Καλαμαριά όπου και αν βρισκόταν. Έγινε γνωστή η Καλαμαριά από τον Χάρρυ Κλυνν, όπως και ο Απόλλωνας. Έβγαλε και τον Δήμο και την ομάδα εκτός συνόρων της χώρας. Η Καλαμαριά πρέπει να τον ευγνωμονεί», ανέφερε και κατέληξε: «Πιστεύω ότι θα μπορούσε το γήπεδο του Απόλλωνα να πάρει το όνομά του».