Τα σημαντικότερα αποσπάσματα:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΛ: «Χωρίς να μπορώ να το εξηγήσω, κάτι με έδενε με την ΑΕΛ. Από τον Δεκέμβριο παρακολουθούσα την πορεία της, ευχόμουν να μείνει στη Super League, αλλά έλεγα πως ακόμη κι αν υποβιβασθεί θέλω να την αναλάβω. Και στην Αγγλία υπάρχουν ομάδες που τις βλέπουμε με άλλο πρίσμα, γιατί έχουν μια μοναδικότητα. Έτσι ήταν ας πούμε και η Μάντσεστερ Σίτι πριν έρθουν τα… λεφτά».
ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ TEAM MANAGER: «Το ξεκαθάρισα απ’ την πρώτη στιγμή στη διοίκηση πως θα έχω τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην επιλογή των παικτών. Από κει και πέρα, ούτε ψάχνω, ούτε επιδιώκω ρίξεις. Το ζητούμενο είναι να λειτουργεί η ομάδα με τη φιλοσοφία μου και να αναζητώ τους ποδοσφαιριστές που θα την υποστηρίξουν».
ΓΙΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΕΛ: «Ομαδικό πνεύμα είναι να μπαίνεις στ’ αποδυτήρια μετά από ήττα, να βλέπεις τα μάτια των παικτών και να διακρίνεις την επιθυμία ν’ ακολουθήσουν τον δύσκολο δρόμο. Όταν υπάρχει πλέον ζωντανό το παράδειγμα των τριάντα παικτών που είναι απόλυτα συνεπείς, δεν μπορεί αυτοί να είναι λάθος και ο ένας σωστός. Οι τριάντα είναι σωστοί και ο ένας λάθος. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να διαφυλάξουμε ως ομάδα και γι’ αυτό παλεύω».
ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟ… ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΣΙΜΠΑΜΠΑ: «Αν ο Μέσι μπορεί και δίνει το 100% παίζοντας με ή χωρίς τη μπάλα και το ίδιο κάνει και στις προπονήσεις, δεν υπάρχει κανενός είδους δικαιολογία για οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή, ούτε μπορεί να υπάρξει εξαίρεση. Η ομάδα δεν χρειάζεται έναν παίκτη που να αγωνίζεται καλά 5 λεπτά και να μην προσφέρει τα υπόλοιπα 85. Ή να κάνει μια προπόνηση την εβδομάδα και στις υπόλοιπες να ‘ναι αλλού. Ζήτησα λοιπόν να παραχωρηθεί, γνωρίζοντας πως συνολικά υπάρχουν τρεις δρόμοι για τον Τσιμπάμπα»…
ΓΙΑ ΝΤΑΜΠΙΖΑ-ΤΟΥΜΕΡ: «Είναι γεγονός πως όταν συναντηθήκαμε, ο Νταμπίζας μου είχε πει ξεκάθαρα και τίμια πως υπήρχε ένα χάσμα με την διοίκηση. Όσο για τον Τουμέρ, ο ίδιος με ρώτησε τίνος είναι η απόφαση να μη συνεχίσει και του ξεκαθάρισα πως είναι 100% δική μου».
ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΑΕΛ: «Λένε πως αν είμαστε στη Football League, οι περισσότερες ομάδες θα παίζουν σκληρά και θα πρέπει εμείς να προσαρμοστούμε σ’ αυτό. Καμιά φορά όμως, δεν είναι λύση να παλεύεις τη φωτιά με τη φωτιά. Ίσως είναι καλύτερο να ρίχνεις νερό στη φωτιά. Εξάλλου, μόνο έτσι θα ‘μαστε έτοιμοι ν’ ανταποκριθούμε και στη Super League αν χρειαστεί».
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΛΕΙΠΟΝΤΑΙ: «Θέλουμε περισσότερη εμπειρία μεσοεπιθετικά και θα την ψάξουμε είτε σε Ελλάδα, λόγω των περιορισμών, είτε στο εξωτερικό. Στη δεύτερη περίπτωση βέβαια, θα χρειαστεί να διαχειριστούμε ανάλογα το υλικό. Γνώμονας θα ‘ναι το 4-2-3-1, γιατί δεν θεωρώ πως το 4-4-2 κρύβει πολλές εκπλήξεις για τον αντίπαλο»
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ: «Στην Αγγλία λέμε «football first», δηλαδή «πρώτα το ποδόσφαιρο» και μετά έρχεται η επιτυχία, η διασκέδαση, η χαρά. Παίκτες σαν τον Βενετίδη, τον Νεμπεγλέρα και τον Μπόα Μόρτε το ‘χουν καταλάβει, γι’ αυτό κι αγωνίζονται απτόητοι σ’ αυτό το επίπεδο».