Συγκεκριμένα, τόνισε πως δεν προβλέπεται από κανένα δικαστήριο να υποδείξει στην Επιτροπή για το αν θα χορηγήσει το πιστοποιητικό, ενώ σχολίασε και την αθωωτική απόφαση στην υπόθεση Κεντέρη-Θάνου.
Αναλυτικά όσα είπε ο Παναγιώτης Περάκης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:
Για το αν μπορούν να πάρουν την άδεια και να αγωνιστούν στη Σούπερ Λίγκα, οι Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα: «Δεν μπορώ να πω κάτι αυτή τη στιγμή, γιατί ως μέλος της επιτροπής δεν μπορώ να πω εάν υπάρχει τέτοιο θέμα».
Για το τι θα πρέπει να κάνουν αυτές οι δύο ομάδες, ώστε να έχουν ελπίδες συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας: «Αυτό που πρέπει να κάνει μία ομάδα για να πείσει την Επιτροπή είναι να είναι σε θέση να πάρει το πιστοποιητικό που προβλέπεται από το Νόμο. Το συγκεκριμένο έγγραφο λέει ό,τι η εταιρία αυτή είναι εντάξει με τις νόμιμες υποχρεώσεις της. Χωρίς αυτό δεν μπορεί να συμμετέχει. Όλα αυτά πρέπει να είναι εντάξει μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Κάποιος πρέπει να έχει φροντίζει για όλα αυτά και να είναι έτοιμος. Η Επιτροπή είναι αυτή που κρίνει για το αν κάποιος δεν είναι εντάξει και πως δεν μπορεί να πάρει πιστοποιητικό. Δεν ξέρω εάν έχουν διορθώσει κάτι αυτές οι δύο ομάδες, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν μπορεί να επανεξεταστεί κάτι τώρα. Θεωρώ πως δεν πρέπει να παίξουν».
Για το πολιτικό δικαστήριο που κατέφυγε ο Ολυμπιακός Βόλου: «Πήγε στο διοικητικό δικαστήριο και πήρε μία προσωρινή διαταγή, η οποία ανέφερε πως η Επιτροπή δεν ήταν σε θέση να εξετάσει τους φακέλους των ομάδων που ήταν οι υποψήφιες να αντικαταστήσουν τις δύο αυτές ομάδες».
Για το πώς γίνεται ένα πολιτικό δικαστήριο να λέει στην ΕΕΑ πως δεν μπορεί να χορηγεί άδειες: «Δεν θέλω να σχολιάσω αποφάσεις κάποιου διοικητικού δικαστηρίου. Κανένα δικαστήριο, δεν μπορεί να υποχρεώσει κανένα δικαστήριο στο να μη χορηγήσει πιστοποιητικό. Ό,τι και να γίνει αυτό δεν μπορεί να συμβεί».
Για τις αλλαγές στη σύνθεση της Επιτροπής, λίγες μέρες πριν την εξέταση των φακέλων: «Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν άλλαξε καμία απόφαση, παρά την αλλαγή που έγινε. Αυτή η αλλαγή εκκρεμούσε και έτυχε να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ εκείνη την ημέρα. Δεν τίθεται κανένα θέμα».
Για το αν είναι αισιόδοξος για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού: «Είμαι, όταν βλέπω πως γίνεται προσπάθεια να εμπεδωθεί, ότι οι κανόνες θα πρέπει να τηρούνται. Υπάρχει χρόνια η λογική πως δεν ισχύουν κανόνες και πως πάντα υπάρχει ο τρόπος και τα βρίσκομε. Θα πρέπει να μάθουμε πως οι κανόνες υπάρχουν για να τηρούνται. Αφού γίνονται κάποια πράγματα και έχουν τιμωρηθεί κάποιοι άνθρωποι, θα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι».
Για τη λειτουργία της Επιτροπής και την προοπτική της: «Ενδεχομένως θα μπορούσε να βάλει μία τάξη στον επαγγελματικό αθλητισμό. Όλοι χρωστούσαν σε όλους. Το θέμα είναι να τηρούνται οι Νόμοι και να υπάρχουν κανόνες. Την τελευταία περίοδο δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι για την Επιτροπή, γιατί έχω συμμετάσχει δύο φορές. Καλό είναι και μία συνεργασία της Πολιτείας αλλά και σεβασμός στις αποφάσεις των οργάνων».
Για την αθωωτική απόφαση στην υπόθεση Κεντέρη-Θάνου: «Δεν ξέρω τις λεπτομέρειες, ενώ ως δικηγόρος θα ήθελα να πω, πως δεν μπορούμε να κρίνουμε δικαστικές αποφάσεις. Χωρίς να ξέρω τα πραγματικά περιστατικά, μου δείχνει πως μία Ελλάδα που έχει συνηθίσει στη μη τήρηση των κανόνων, συνεχίζει να είναι εκεί. Το να αποφασίζει το Εφετείο κάτι διαφορετικό από Πρωτοδικείο δεν είναι κάτι σπάνιο. Αλλά με την συγκυρία και την εποχή που ζούμε, δεν θα έπρεπε να παρθεί αυτή η απόφαση».
Για τη χορήγηση πιστοποιητικών σε Δόξα Δράμας και Λεβαδειακό: «Δεν είχαμε φτάσει σε αυτές τις δύο ομάδες. Άλλες που είχαμε εξετάσει μέχρι κάποιο σημείο δεν είχαν ιδιαίτερα προβλήματα. Δεν έχουμε φτάσει εκεί και δεν ξέρουμε εάν θα μπορούν να συμμετέχουν».