Facebook Pixel Απεργιακό μπαράζ στις συγκοινωνίες
Life
| 2011-09-22 16:23:00

Απεργιακό μπαράζ στις συγκοινωνίες

Απεργιακό μπαράζ στις συγκοινωνίες

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ αύριο...

«Γολγοθάς», αντίστοιχος με εκείνον του περασμένου χειμώνα, όταν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες τραβούσαν «χειρόφρενα» διαρκείας, περιμένει τους Αθηναίους.

Από αύριο ξεκινά νέος γύρος ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό καθώς οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία, μέτρο το οποίο θεωρούν «προθάλαμο ανεργίας».

Χωρίς λεωφορεία θα μείνει η Αθήνα και την ερχόμενη Δευτέρα από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας προκειμένου να κάνουν γενική συνέλευση, στην οποία θα αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους. Ανάλογες συνελεύσεις θα κάνουν και οι εργαζόμενοι στα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το απεργιακό «παζλ» της ερχόμενης εβδομάδας συμπληρώνουν τα ταξί, οι ιδιοκτήτες των οποίων προχωρούν σε 48ωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή τους στις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Υποδομών για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Οι ιδιοκτήτες ταξί κάνουν λόγο για «δημιουργία κοινού μετώπου όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και των ταξί» και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Πηγή: newsbeast.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags