Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση 8 και πλέον ωρών, το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου των Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) εισηγήθηκε χτες, Δευτέρα, την οριστική διαγραφή του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Πρόκειται για πρόταση κι όχι για απόφαση» μας διευκρινίζουν μέλη του Σωματείου. Το επόμενο απαιτούμενο στάδιο είναι να επικυρωθεί η πρόταση αυτή από τη γενική συνέλευσή του, όπως έγινε στην περίπτωση Λιγνάδη, αλλιώς δεν έχει εγκυρότητα. Η υπόθεση διαγραφής του πάλαι ποτέ δημοφιλούς κωμικού θεωρείται λήξασα, πάντως από κύκλους του Σωματείου που επικοινώνησε το Sputnik, οι οποίοι εκτιμούν ότι απλώς εκκρεμεί η ολοκλήρωση της νομότυπης διαδικασίας.

«Δεν υπάρχει περίπτωση στη συνέλευση που θα γίνει η ψηφοφορία να μην αποφασιστεί η οριστική διαγραφή του» επαναλαμβάνουν.

«Αρχές Σεπτέμβρη η ψήφιση της διαγραφής Φιλιππίδη»

Λόγω της θερινής ωστόσο σεζόν, όπου οι ηθοποιοί είτε θα βρίσκονται σε περιοδεία είτε θα εργάζονται στον τουριστικό κλάδο, είναι δύσκολο αν όχι ανέφικτο να συγκληθεί άμεσα συνέλευση.

«Πιθανότατα πάμε για αρχές του Σεπτέμβρη για την τελική πια ψήφιση της διαγραφής του. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς έγκριση όλου του σώματος. Ακόμα δεν έχει διαγραφεί ο κ. Φιλιππίδης, επομένως, όπως διακινείται και γράφεται» μας τόνισε κι ο αντιπρόεδρος του Σωματείου, Άρης Λάσκος, την ώρα που το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ (σήμερα το πρωί), υπό την προεδρία του ηθοποιού Πασχάλη Τσαρούχα, συνεδρίαζε για την υπόθεση του Παύλου Χαϊκάλη, καθώς στη σχετική συζήτηση (συνολικά εξετάστηκαν τέσσερις υποθέσεις) στη χθεσινή συνεδρίασή του αποφασίστηκε να επανεξεταστούν μάρτυρες, προκειμένου να μπορέσει το πειθαρχικό του ΣΕΗ να προχωρήσει στην τελική απόφαση.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως μας αποκαλύπτουν οι ίδιες πηγές από το ΣΕΗ, ότι ο όγκος της ύλης για κάθε υπόθεση είναι τεράστιος εξού οι διαδικασίες κρατάνε μήνες.

«Ογδόντα σελίδες καταρχάς ήταν το υπόμνημα του Πέτρου Φιλιππίδη στον εισαγγελέα και άλλες τόσες το υπόμνημά του προς το Πειθαρχικό μας. Σε αυτά προσθέστε ότι υπήρχαν και οι μαρτυρίες υπέρ και κατά του μέλους. Γιατί είχαμε και τις δυο. Υπάρχει τεράστια γραφειοκρατία, με τις δικογραφίες, τις μαρτυρίες, από όλες τις μεριές. Η υπόθεση Φιλιππίδη δεν αφορά στο θυμικό. Υπάρχουν κανόνες και διαδικασίες που ακολουθούνται κατά γράμμα» σημειώνουν οι πηγές.

Το σημαίνει η διαγραφή του Πέτρου Φιλιππίδη από το ΣΕΗ

Τι σημαίνει πρακτικά η διαγραφή του Πέτρου Φιλιππίδη από το Σωματείο του; Θα μπορεί να εργαστεί ξανά στον κλάδο του ή θα υπάρχει κώλυμα;

«Δεν σημαίνει κάτι τέτοιο. Θα μπορεί να εργαστεί ξανά. Είναι όμως η απαξία, είναι ότι η οικογένεια των ηθοποιών τον αποβάλλει, δεν τον αναγνωρίζει ως συνάδελφο και μέλος της» επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του ΣΕΗ.

«Από την άλλη, είδαμε ότι το Φεστιβάλ Αθηνών μετά τις καταγγελίες για τον Γ. Κιμούλη διέκοψε τη συνεργασία μαζί του, ενώ και η υπουργός Λίνα Μενδώνη στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε για την υπόθεση Λιγνάδη ξεκαθάρισε ότι δεν θα δίνεται κρατικό χρήμα σε περιπτώσεις κακοποιητών. Επομένως, θα είναι κλειστές οι πόρτες τουλάχιστον για τους κρατικούς θεσμούς του Πολιτισμού» προσθέτει ο κ. Λάσκος,

Εντός των ημερών θα βγει, συνεχίζει, και η σχετική ανακοίνωση του ΣΕΗ για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

ΠΗΓΗ: sputniknews.gr