Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα στην Ελευθεροτυπία, με τους εργαζόμενους να μην σταματούν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι στο τέλος να δικαιωθούν. Η τελευταία εξέλιξη έχει να κάνει με τη νέα 48ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις. Απεργία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και Παρασκευή 22 και 23 Δεκεμβρίου. Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής: «Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της «Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων», της ΕΣΠΗΤ, της «Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος» και της «Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών» (όσον αφορά στην τελευταία, σε ένδειξη συμπαράστασης των λοιπών), αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους, τους συντάκτες περιοδικού τύπου, τους φωτορεπόρτερ και τους εργαζόμενους στο πρακτορείο ΑΡΓΟΣ (μόνο για τη διανομή της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ), που εργάζονται για την έκδοση και τη διανομή της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» από τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 22 Δεκεμβρίου έως τις 06.00 π.μ. του Σαββάτου, 24 Δεκεμβρίου 2011.
Οι συνάδελφοι έχουν πια εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας, αφού από τα μέσα του καλοκαιριού η εργοδοσία της εφημερίδας εξακολουθεί να επιδεικνύει την ίδια παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά, μην καταβάλλοντας τις δεδουλευμένες αποδοχές τους.
Τα Διοικητικά Συμβούλια ζητούν την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου στους εργαζόμενους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους, τεχνικούς τύπου, λιθογράφους, συντάκτες περιοδικού τύπου και φωτορεπόρτερ, που εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»».
Στάσεις εργασίας σε ΕΡΤ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αντιδρώντας σ την επιβολή του καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου-βαθμολογίου, καθώς επίσης και στην καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των εργαζομένων δημοσιογράφων, οι οποίοι εργάζονται στην ΕΡΤ και της με αυτόν τον τρόπο χειραγώγησης της ενημέρωσης αποφάσισε, μετά και από αίτημα των συναδέλφων, την κήρυξη στάσης εργασίας για σήμερα Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011 από τις 18.00 έως τις 24.00 όλων των δημοσιογράφων, που εργάζονται στην ΕΡΤ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
- Να μην εφαρμοστεί ο νόμος «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015».
Να μην ισχύσει η εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο για τους δημοσιογράφους.
Κινητοποιήσεις και στο ραδιόφωνο της Εκκλησίας
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ ενόψει των επερχόμενων αλλαγών, που προωθούνται στις εργασιακές σχέσεις των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών, οι οποίοι απασχολούνται στο ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποφάσισαν την κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας από τις 13.00 έως τις 17.00 την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011 όλων των εργαζομένων δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών, που εργάζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να πραγματοποιηθεί κοινή συνέλευση όλων των εργαζομένων στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) στις 14.00.
ΠΗΓΗ: gazzetta.gr