Σοκαριστική είναι η αποκάλυψη που έκανε στο newsbomb.gr διευθυντής εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας για τους ακατάλληλους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν τα παιδιά μας ή εκτελούν γραφειοκρατικές εργασίες μέσα στα σχολεία λόγω ανικανότητας! Μόνο στην Αττική, οι ακατάλληλοι να διδάξουν εκπαιδευτικοί φτάνουν τους 260, όπως μας είπε αποκλειστικά ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής, Γιάννης Κουμέντος.
Υπάρχουν εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που σύμφωνα με τον κ. Κουμέντο: « Δεν μπορεί, ενώ χρειάζονται οι ίδιοι βοήθεια να διδάσκουν παιδάκια. Συνήθως τους βγάζουμε από την τάξη και τους έχουμε σε γραφεία ή όπου μπορούν, γιατί κάποιοι δεν μπορούν και καθόλου να εργαστούν. Έχουμε φετινό περιστατικό όπου κάποιος εκπαιδευτικός είχε μανία καθαριότητας και έβαζε οινόπνευμα μέσα στην τάξη στην έδρα και στα θρανία και έβαζε φωτιά για να κάψει τα μικρόβια. Εσείς το παιδί σας θα το αφήνατε εκεί; Έχουμε ανθρώπους με προβλήματα ψυχικής νόσου, σχιζοφρενείς για να μιλήσουμε ανοικτά. Όσους μπορούμε να ελέγξουμε…», μας λέει ο κ. Κουμέντος και τα λόγια του μας προκαλούν ρίγη προβληματισμού και αναστάτωσης, όπως και οι επόμενες αποκαλύψεις του.
«Είναι πολύ σοβαρό. Δεν ξέρετε τι τραβάμε. Υπάρχει ιστορία από μια φιλόλογο που κάνει αναφορά πάνω σε αφίσες με ακαταλόγιστα πράγματα και χυδαίες εκφράσεις και ζητά να επανέλθει στην τάξη. Έχουμε ανθρώπους που έχουν αγοραφοβία, που περπατούν και παραμιλάνε. Που έχουν εκτινάξεις άκρων και χτυπάνε τα πόδια τους δεξιά κι αριστερά. Εκπαιδευτικούς με μηρυκασμό που επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια. Δυστυχώς, υπάρχουν αυτές οι περιπτώσεις. Οι συνάδελφοι και οι διευθυντές στα σχολεία έχουν κατανόηση, αλλά όταν μιλάμε για παιδικές ψυχές είναι σοβαρό το ζήτημα».
Και τι γίνεται με τους ανθρώπους αυτούς;
«Δυστυχώς, και δεν λέω δυστυχώς επειδή είμαστε άκαρδοι, έχουμε μόνο στην Αττική 260 άτομα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είναι ακατάλληλα να διδάξουν. Από αυτά, τα 30 βγαίνουν το χρόνο σε σύνταξη. Είναι όμως θέμα το ότι οι υπόλοιποι παραμένουν. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι πέρα από το κράτος πρόνοιας γι΄ αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει πρωτίστως να υπάρχει προστασία των παιδιών, να είναι σε ασφαλές περιβάλλον. Αυτούς τους ανθρώπους τους κουβαλάει το σύστημα. Αν υπολογίσουμε ότι ένας εκπαιδευτικός κοστίζει μέσο όρο 30.000 ευρώ το χρόνο, οι 260 κοστίζουν περίπου 8 εκατ. ευρώ. Αυτά τα λεφτά θα μπορούσαν να πέσουν στην εκπαίδευση. Υπάρχει ζήτημα νομοθετικό γι΄ αυτό τους κρατάει το σύστημα και γίνεται φαύλος κύκλος. Το βασικό για μένα που θα πρέπει να γίνεται πριν διοριστούν, είναι κάποιες ψυχομετρικές διαδικασίες. Αυτό δεν προβλέπεται πουθενά και δεν έχει γίνει ποτέ από καταβολής του συστήματος. Εδώ που είναι ανθρώπινες, παιδικές ψυχές, δυστυχώς δεν προβλέπεται…».
Πηγή: newsbomb.gr