Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

-Για τη τοποθέτησή του σε επιτροπή της FIFA και το αντικείμενο αυτής:

«Η επιτροπή λέγεται "Επιτροπή Ποδοσφαίρου" και το αντικείμενό της έχει να κάνει με τις εξαγγελίες του προέδρου της FIFA πως θα αναλάβει μια επιτροπή που θα την αποτελούν παλιοί ποδοσφαιριστές, παλιοί παράγοντες, πρόεδροι ομοσπονδιών, πράγματα του ποδοσφαίρου αυτού καθ' αυτού. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο Μισέλ Πλατινί θα προεδρεύει της επιτροπής και είναι τιμή για μένα που με επέλεξε».

-Για το αν η ποδοσφαιρική Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί από τη συμμετοχή στην επιτροπή αυτή:

«Σε κάθε επιτροπή, η χώρα μπορεί να επωφεληθεί από πάρα πολλά πράγματα. Στην UEFA συμμετέχουμε σε πέντε επιτροπές. Συμμετέχω εγώ στην επιτροπή του Champions League, ο κύριος Βασσάρας είναι στην επιτροπή διαιτησίας, κι άλλοι παράγοντες. Μπορούμε να αντλήσουμε πολλά πράγματα από το εξωτερικό, είτε είναι στην Ευρώπη είτε εκτός Ευρώπης. Από τεχνογνωσία, από επαφές, αλλά και από εμπειρίες που μπορούμε να συλλέξουμε από αυτά που έχουν κάνει έξω. Θέλω να πω πως οι άνθρωποι που εργάζονται στις επιτροπές της UEFA και της FIFA, μπορούν να φέρουν πολλά θετικά πράγματα στη χώρα».

-Για το αν συμπεριλαμβάνει τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη στην εκπροσώπησή μας:

«Ο κύριος Θεοδωρίδης έχει ξεφύγει από αυτό το επίπεδο. Είναι το νο3 της UEFA κι αυτό για μας τους Έλληνες είναι πάρα πολύ μεγάλη τιμή. Για μένα προσωπικά είναι κάτι που βλέπω με μεγάλη αγάπη και συμπάθεια. Γνωριζόμαστε από τεσσάρων χρονών, είμαστε σαράντα χρόνια φίλοι. Τώρα είναι και ο Πατρίκ Κομνηνός στην UEFA. Οι άνθρωποι που είναι στην UEFA και στη FIFA μπορούν να φέρουν πολλά πράγματα στη χώρα».

-Για το ότι αναδύεται θέμα αυτοδιοίκητου:

«Πρώτον, τη Δευτέρα εμείς έχουμε ένα ΔΣ το οποίο θα αναφερθεί στις πτυχές και τα άρθρα του νέου νόμου. Την Τρίτη, η σύσκεψη έχει να κάνει μάλλον με τον απολογισμό του πρώτου γύρου στο θέμα της βίας. Λέω μάλλον, γιατί θα θέσουμε κι εμείς το θέμα αν δεν είναι στην ατζέντα. Για αυτό εμείς κάνουμε το συμβούλιο τη Δευτέρα για να μπορώ να έχω τη γνώμη του συμβουλίου για το τι θα πούμε την Τρίτη».

-Για το θέμα της βίας και της διαιτησίας και αν έχουν συνδεθεί αυτά με την οικονομική επιχορήγηση με παρέμβαση Μπιτσαξή:

«Το θέμα της διαιτησίας δεν νομίζω να συζητηθεί. Νομίζω πως ο ΓΓΑ εκφράζει μια προσωπική άποψη για το θέμα της διαιτησίας και είναι δικαίωμά του να την εκφράζει. Δεν νομίζω πως έχει να κάνει σε κάτι με το θέμα των επιχορηγήσεων. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στον κόσμο πως σε ό,τι αφορά την ΕΠΟ, αυτή δεν επιχορηγείται. Η ΕΠΟ έχει δικούς της πόρους. Η ΓΓΑ επιχορηγεί τις ενώσεις-μέλη της ΕΠΟ και η ΕΠΟ έχει μια σύνδεση με τον ΟΠΑΠ, ο οποίος έχει την Εθνική Ελλάδας».

-Για το αν η πολιτεία βρίσκει το «εύκολο θύμα» στο ποδόσφαιρο θέλοντας να κόψει τις χορηγίες:

«Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Υπάρχει μεγάλη οικονομική στενότητα, είναι γνωστό σε όλους. Τώρα τσακωνόμαστε για τις συντάξεις. Δεν είναι τίμιο και ηθικό να λέμε ότι είναι ένα κόλπο για να κόψουν τις επιχορηγήσεις. Θεωρώ πως πράγματι υπάρχει θέληση να εξαλειφθεί η βία και είναι ένα είδος κινήτρου αυτή η κίνηση».

-Για τα έσοδα που περιμένει η ΕΠΟ:

«Είμαστε πάρα πολύ πίσω από την περσινή χρονιά. Κάθε χρόνο από τότε που έγινα εγώ πρόεδρος, βρήκα μια συνεννόηση και είχαμε ένα ποσό που δίναμε στις Ενώσεις, απευθείας από τη Γενική Γραμματεία. Θα δούμε πώς θα πάει και η οικονομία της χώρας. Πέρσι είχαμε κλείσει στα 4,5 εκατ. ευρώ για τα μέλη της ΕΠΟ όπως σας είπα. Δόθηκαν νομίζω το 1,8 εκατ. ευρώ, αλλά το θέμα όμως είναι πιο είναι το εφικτό. Σε αυτό είμαστε αρκετά δύσκολα, όπως όλος ο κόσμος. Υπάρχει προγραμματισμός. Θα πω κάτι χωρίς να θέλω να πάρω το μέρος της ΓΓΑ. Τους λένε έναν "χ" προϋπολογισμό και μετά δεν τους τον δίνουν. Σε όλα τα υπουργεία έχει συμβεί αυτό, στο πλαίσιο του γενικού προγραμματισμού του πράγματος».

-Για την ελληνική διαιτησία:

«Βλέπω πως γίνεται μια νέα προσπάθεια. Δεν θέλω να πω κάτι και να συγκρίνω τον έναν με τον άλλον. Η διαιτησία πάντα κρίνεται στο τέλος της χρονιάς κι έχει δείξει καλά δείγματα. Η προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια με την ανάπτυξη θέλει έναν δρόμο. Το λέω συνέχεια, αλλά έτσι είναι. Οργανωτικά πιστεύω πως ο Κύρος είναι πάρα πολύ καλός. Νομίζω πως έχουν αποφορτιστεί γενικά οι διαιτητές. Παρόλα αυτά, ο Τύπος θα πρέπει να παίξει έναν ρόλο βοηθητικό».

-Για την αποχώρηση των κυρίων Φάκου και Αντωνακάκη:

«Στον τρόπο της αποχώρησης ανέλαβα, σε συνέντευξη που έδωσα, την πλήρη ευθύνη και είπα πως είναι δικό μου λάθος το πώς έγινε. Επί της ουσίας, μετά από τόση δουλειά που έγινε έπρεπε να υπάρχει μια εναλλαγή. Δεν υπάρχει κενό γιατί υπάρχουν πειθαρχικές επιτροπές και το ΔΣ. Σαφώς θα έπρεπε να υπάρχουν οι θέσεις, για αυτό πήρα και την ευθύνη του λάθους που έγινε ως προς τον τρόπο».

-Για το πότε θα αντικατασταθούν:

«Τη Δευτέρα θα υπάρξει αντικατάσταση των μελών. Τακτικοί δικαστές δεν γίνεται να είναι, δεν επιτρέπεται να μπουν σε μικτές επιτροπές. Αυτό που συζητάμε όμως είναι ένας θεσμός του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα που δεν έχει να κάνει με τις επιτροπές. Ούτε στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα μπορεί να μπει τακτικός δικαστής, γιατί δεν επιτρέπεται από το νόμο. Εμάς δεν μας ενοχλεί. Πολύ ευχαρίστως να έρθει και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Βέβαια, είμαστε σε μια εποχή που η Δικαιοσύνη έχει πάρα πολλή δουλειά. Η Πολιτεία ψάχνει τρόπους να δει τι γίνεται με τα δικαστήρια. Οι αποφάσεις αργούν πολύ και χρειάζεται αναδιάρθρωση. Οι θέσεις θα καλυφθούν από συνταξιούχους, δεν είναι απαραίτητο να είναι εισαγγελέας αυτός που θα πάρει τη θέση όπως λέει το καταστατικό».

-Για το αν υπάρχει τελικά κάθαρση:

«Είναι διαρκής αυτή η προσπάθεια. Το θέμα είναι να κοιτάξουμε λίγο τα αποτελέσματα. Φέτος έχει πάει Ιανουάριος και δεν έχω ούτε έναν φάκελο από την UEFA. Αυτό δεν είναι σημαντικό; Δεν έχουν γίνει κάποια βήματα; Δεν χρειάζεται να κοιτάμε τον λόγο.... αν ξεθαρρέψουν κάποιοι θα υπάρξουν ξανά τιμωρίες Να δούμε τα αποτελέσματα λίγο. Όλοι έχουν τα μάτια τους ανοιχτά καθώς άλλο είναι ο φόβος και άλλο η αλλαγή νοοτροπίας. Είναι τεράστια υπόθεση».

Για το τι έκανε προς αυτή την κατεύθυνση η ΕΠΟ:

«Δεν μπορούμε να ζητάμε το κράτος να βοηθιέται από την ΕΠΟ. Η ΕΠΟ ό,τι μπορεί κάνει, με όποιες δυνάμεις έχει. Ούτε μάρτυρες μπορεί να προστατεύσει, ούτε να πάει στον εισαγγελέα και να πει να επισπεύσουμε τις υποθέσεις, ειδικά την ώρα που καίγεται η Ελλάδα. Με τον ΓΓΑ, έχουμε συνεχή επαφή και δουλεύουμε πάνω σε αυτά τα ζητήματα».