Facebook Pixel Αυτό είναι το μέλλον: Η δραστική απόφαση για τα airbnb στο Παρίσι δείχνει τι έρχεται και στην Ελλάδα
Life
| 2023-05-07 18:13:00

Αυτό είναι το μέλλον: Η δραστική απόφαση για τα airbnb στο Παρίσι δείχνει τι έρχεται και στην Ελλάδα

Sportdog Team
Αυτό είναι το μέλλον: Η δραστική απόφαση για τα airbnb στο Παρίσι δείχνει τι έρχεται και στην Ελλάδα

Το να ζεις σε μια μεγάλη πόλη έχει τα αρνητικά του, έχει και τα θετικά του. Αναμφίβολα, οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μπορεί να αποτελούν εστίες άγχους και στρες αλλά ταυτόχρονα, κουβαλάνε και μια γοητεία που προκύπτει από το γεγονός ότι όταν κατοικείς σε αυτές νιώθεις πως μέσα στην καθημερινότητά σου βρίσκονται όλα εκείνα τα στοιχεία που αξίζει να δει ένας τουρίστας: αυτά που για εκείνον αποτελούν highlights ενός ταξιδιού διαμορφώνουν τη δική σου πόλη.

Είναι τόσο θλιβερό που αυτές οι πόλεις τείνουν να εκκενωθούν από τους μόνιμους κατοίκους τους και να μεταμορφωθούν σε μέρη αποκλειστικής χρήσης των τουριστών. Η έλευση του Airbnb έχει γιγαντώσει το πρόβλημα της στέγασης μέσα στις μεγάλες πόλεις αφού ο κάθε ιδιοκτήτης ενός ακινήτου ή ενός διαμερίσματος βλέπει πως τον συμφέρει πολύ περισσότερο να νοικιάσει τον χώρο του σε δεκάδες παρέες τουριστών ανά μήνα παρά να παίρνει ένα ταπεινό ενοικιάκι.

Με απλά λόγια, το Airbnb έχει έρθει για να σπρώξει τα νοίκια σε δυσθεώρητα ύψη, να αναγκάσει ένα σωρό ανθρώπους να μην έχουν την δυνατότητα να νοικιάσουν κεντρικά ένα σπίτι, να «πουλήσει» τις μεγάλες πόλεις στους τουρίστες και φυσικά, να κάνει άπειρους ιδιοκτήτες να βγάζουν λεφτά εύκολα και ανώδυνα ενώ μια τεράστια στεγαστική κρίση γίνεται κανονικότητα. Η Αθήνα φυσικά δεν εξαιρείται από αυτόν τον κανόνα.

Διαβάστε περισσότερα στο menshouse.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags