Στην τελική ευθεία τα έργα για την ανάπλαση στον Σκορπιό - Με τι θα μοιάζει ο αλλοτινός επίγειος παράδεισος του Ωνάση.

Πολύ πριν ο Ρώσος ολιγάρχης Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ γίνει ο ιδιοκτήτης του Σκορπιού, ο αλλοτινός επίγειος παράδεισος του Ωνάση ήταν ένας πολύ διάσημος προορισμός για το διεθνές τζετ σετ. Μόνο που απευθυνόταν μόνο στους εκλεκτούς προσκεκλημμένους του. Εκεί, άλλωστε ο Αριστοτέλης Ωνάσης παντρεύτηκε με τη χήρα του Κένεντι, Τζάκι, σε έναν γάμο που έμεινε στην ιστορία.

Πλέον, στο μικρό νησάκι, τα έργα ανάπλασης ύψους 400 εκατ. ευρώ που έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγους μήνες, φαίνεται ότι έχουν μπει στην τελική ευθεία. Ο Ριμπολόβλεφ, ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων της ποδοσφαιρικής ομάδας AS Monaco και κάτοχος εκτιμώμενης περιουσίας άνω των έξι δισ. ευρώ, ελπίζει ότι ίσως και εντός του 2023 θα είναι όλα έτοιμα.

Τι θα περιλαμβάνει ο νέος Σκορπιός

Το λεγόμενο VIP Exclusive Club του Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό θα διαθέτει, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, θέρετρο 60 υπνοδωματίων, ελικοδρόμιο, σπα και μαρίνα για σούπερ γιοτ καθώς και στάβλους, γήπεδο ποδοσφαίρου, αλλά και ένα αμφιθέατρο.

Σχέδια που εκπόνησε το νορβηγικό αρχιτεκτονικό γραφείο Snøhetta -το ίδιο που ανέλαβε το σχεδιασμό της νέας Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, του πρώτου υποβρύχιου εστιατορίου στην Ευρώπη και του αρχηγείου της εφημερίδας Le Monde στο Παρίσι- δείχνουν το υπερσύγχρονο θέρετρο ανάμεσα στα δέντρα, στο γραφικό νησί του Ιονίου.

Η ομάδα αρχιτεκτόνων περιλαμβάνει, εκτός από το νορβηγικό αρχιτεκτονικό γραφείο Snøhetta, και τα γραφεία Populous UK και Peter Marino Architects.

Προ μηνών, σε δημοσίευμα της εφημερίδας τέχνης The Art Newspaper, το έργο περιγραφόταν ως ένα θέρετρο "σε στυλ Τζέιμς Μποντ". Στο δημοσίευμα γίνονταν αναφορές ότι ο Ριμπολόβλεφ θα μπορούσε να μεταφέρει τη συλλογή έργων τέχνης του εκεί.

Το θέρετρο, το οποίο θα χωριστεί σε εννέα κτιριακές ενότητες, θα είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση σε VIP επισκέπτες σε εβδομαδιαία βάση έναντι ποσού που θα κυμαίνεται μεταξύ 950.000 και 1,8 εκατ. ευρώ, ενώ δεν θα επιτρέπεται οι επισκέπτες στον Σκορπιό να υπερβαίνουν τους 50 ταυτόχρονα.

Πηγή:https://www.thetoc.gr/