Facebook Pixel Μάκης Τριανταφυλλόπουλος - Αλεξανδρούπολη: Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος τέλειωσε με στοιχεία το "παραμύθι για ηλίθιους" ότι τις φωτιές τις βάζουν οι Τούρκοι!
Life
| 2023-08-24 09:00:00

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος τέλειωσε με στοιχεία το "παραμύθι για ηλίθιους" ότι τις φωτιές τις βάζουν οι Τούρκοι!

Sportdog Team
Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος τέλειωσε με στοιχεία το "παραμύθι για ηλίθιους" ότι τις φωτιές τις βάζουν οι Τούρκοι!

Εξήγησε γιατί δεν υπάρχει υβριδικός πόλεμος... ούτε φέτος στην Ελλάδα και απάντησε γιατί δεν ισχύει ότι κάποιοι θέλουν να καίγονται τεράστιες εκτάσεις, για να βάζουν μετά ανεμογεννήτριες.
 

Μία από τις δύσκολες περιόδους των τελευταίων έζησε η Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα, καθώς βρήκαν τραγικό θάνατο 20 άνθρωποι στην Αλεξανδρούπολη, ενώ σε όλη τη χώρα κάηκαν χιλιάδες στρέμματα δάσους, σπίτια και εργοστάσια, τη στιγμή που πυκνοί καπνοί έπνιξαν εκατομμύρια κατοίκους.

Οι τεράστιες φλόγες, οι αμέτρητες εστίες φωτιές σε διαφορετικές περιοχές και οι φυσικά οι μεγάλες καταστροφές, έδωσαν… πάτημα σε πάρα πολλούς για νέες θεωρίες συνωμοσίας και νέα σενάρια, σχετικά με το εάν υπήρξε εμπρησμός κι εάν κάποιοι ήθελαν να «κάψουν» την Ελλάδα.

Κάπως έτσι λοιπόν, εμφανίστηκε ξανά το σενάριο για εμπρηστές από την Τουρκία και το σχέδιο για υβριδικό πόλεμο.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, Μάκης Ψωμιάδης, σε ανάρτησή του στα social media κατέθεσε την δική του άποψη και εξήγησε για ποιους λόγους δεν γίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο!

Το θηριώδες πυροσβεστικό άρμα Leopard δίνει μάχη στην Πάρνηθα - 15 τόνοι νερό και 10 άτομα (ΦΩΤΟ-Vid)

Το πύρινο μέτωπο που καίει στην Αγία Παρασκευή στο Μενίδι ανέβηκε στην Πάρνηθα και το μεσημέρι της Τετάρτης 23/8 οι φλόγες πέρασαν στον Εθνικό Δρυμό. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη, υπάρχουν όμως καταγγελίες για έλλειψη νερού!

Μιλώντας στο open, εθελοντής οδηγός πυροσβεστικού οχήματος, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, όπου σπίτια έχουν τυλιχτεί στις φλόγες, καταγγέλλει απεγνωσμένα ότι δεν υπάρχει νερό και έτσι δεν μπορεί να βοηθήσει στην κατάσβεση.

«Δεν υπάρχει νερό. Δεν μπορώ να κάνω ένα μέτρο!» καταγγέλλει ο εθελοντής, σημειώνοντας ότι το όχημα μπορεί να μεταφέρει δεκαπέντε χιλιάδες λίτρα νερό και να ενισχύσει τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Το youtruck.gr είχε παρουσιάσει εκτενώς το ερπυστριοφόρο όχημα Jumbo Track Multi που διαθέτει δεξαμενή η οποία χωράει 15 τόνους νερό.
 

Είναι ένα όχημα ελληνικής ευρεσιτεχνίας, το οποίο κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της RAM EUROPE, που βρίσκεται στον Ορχομενό Βοιωτίας. Δεν ανήκει στην Πυροσβεστική, η οποία ωστόσο το χρησιμοποιεί, όταν πηγαίνει για κατάσβεση εθελοντικά, καθώς είναι ευέλικτο και μπορεί να κινηθεί σε οποιαδήποτε μορφολογία εδάφους. Στην φονική φωτιά το 2007 στην Ηλεία, βοήθησε να σωθεί από τη μεγάλη καταστροφή το Μουσείο της Ολυμπίας.

Ιδρυτής της τεχνικής κατασκευαστικής RAM EUROPE είναι ο κ. Ανδρέας Ρέντζος.

Στο θάλαμό του μεταφέρει 10 άτομα με ασφάλεια, ακόμη και σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, καθώς διαθέτει πλήρη θερμική και βιοχημική προστασία. Είναι ένα ερπυστριοφόρο πυροσβεστικό όχημα, που μπορεί να επιχειρήσει κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες και αν χρειαστεί, μπορεί να μπει και στην καρδιά της φωτιάς.

Το ερπυστριοφόρο πυροσβεστικό όχημα Jumbo Track Multi είναι μια αυτόνομη μονάδα υποστήριξης, διάσωσης και πυρόσβεσης σε περιπτώσεις μεγάλων πυρκαγιών ιδιαίτερα σε δασώδεις, απομονωμένες και δύσβατες περιοχές. Επιχειρεί ακόμη και τη νύχτα, ενώ ο οδηγός, όσο και ο χειριστής του πυροσβεστικού μόνιτορ βρίσκονται σε απολύτως προστατευμένες θέσεις. Η πυρόσβεση μπορεί να γίνεται και με τηλεχειρισμό. Το κανόνι εκτοξεύει νερό σε απόσταση 80 μέτρων.

Αρκεί να υπάρχει νερό…

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags