Την συνεισφορά δύο παλαίμαχων ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα, του Πίτερ Οφορίκουε (πρώην άσος του Ολυμπιακού) και του Κόφι Αμπονσά (πρώην άσος Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ) στην Ελληνική Σχολή του Αγίου Νικολάου στη Γκάνα, αναγνώρισε ο Νίκος Δένδιας.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας βρίσκεται στη Γκάνα, στο πλαίσιο της Συνόδου του ΟΗΕ για την υποστήριξη των ερπιχειρήσεων ειρήνης.

Όπως αναφέρει ο κ. Δένδιας, την χρηματοδότηση του γηπέδου ποδοσφαίρου στην σχολή του Αγίου Νικολάου θα αναλάβει η Ελλάδα, όπως θα κάνει με το γήπεδο μπάσκετ που θα φέρει το όνομα «Γιάννης Αντετοκούνμπο».

Με σχετική ανάρτηση που έκανε στα social media, ο Νίκος Δένδιας τόνισε πως «θα βοηθήσουν τα παιδιά της Ελληνικής Σχολής του Αγίου Νικολάου στην Γκάνα να δημιουργήσουν μία πολύ καλή ομάδα στο ποδόσφαιρο»

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Δένδια

«Με τον Πίτερ Οφορίκουε και τον Κόφι Αμπονσά, δύο βετεράνους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα, οι οποίοι θα βοηθήσουν τα παιδιά της Ελληνικής Σχολής του Αγίου Νικολάου στην Γκάνα να δημιουργήσουν μία πολύ καλή ομάδα στο ποδόσφαιρο.
Την κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου θα χρηματοδοτήσει η χώρα μας, όπως θα πράξει και με την ολοκλήρωση της κατασκευής του γηπέδου μπάσκετ «Γιάννης Αντετοκούνμπο
».