Tις τελευταίες δεκαετίες η παράδοση των γιορτών από τα Χριστούγεννα ως τα Φώτα, καθημερινά για περίπου 30 ημέρες, όριζε να υπάρχουν στο τραπέζι άφθονα κρεατικά, από γαλοπούλα για τους λάτρεις της ξενόφερτης παράδοσης μέχρι αρνί, πολλά γλυκά, με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες αλλά και τις δίπλες. Σε κάποια ορεινά χωριά της Κρήτης όμως τις τελευταίες ημέρες αυτής της περιόδου κρατούν ακόμα μία ξεχασμένη παράδοση που λίγοι θυμούνται ή γνωρίζουν.

Δείτε τη συνέχεια ΕΔΩ