Μπορεί ο  πληθωρισμός τον Φεβρουάριο, να σημείωσε κάμψη,  φτάνοντας στο 2,9%  από το  3,1%, όμως η ακρίβεια στις τιμές επιμένει.

Ο ρυθμός ανατιμήσεων στα τρόφιμα τον Φεβρουάριο ήταν ηπιότερος, αλλά παραμένει υπερδιπλάσιος σε σχέση με τον γενικό πληθωρισμό.

Πρωταθλητής στις ανατιμήσεις είναι ελαιόλαδο, με την τιμή του να αυξάνεται κατά 63,7% σε ετήσια βάση. Ακολούθησαν νερό, αναψυκτικά και χυμοί με 13,8%, φρούτα 12,3%, ψάρια 9,7%, λαχανικά και τα υπόλοιπα τρόφιμα με 6,5%.

Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ στο newpost.gr