Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας και ήδη η χώρα βαδίζει σε ρυθμούς καρναβαλιού, γλεντιού αλλά και νηστείας. Όπως πάντα την τιμητική του στο σαρακοστιανό τραπέζι έχει ο Χαλβάς ο οποίος παρουσιάζεται με πολλές παραλλαγές. Η γνωστή μαγείρισσα, επιχειρηματίας αλλά και ειδική στην λαϊκή παράδοση Μαίρη Παναγάκου μιλάει στο Newpost, για την προέλευση του Χαλβά στην χώρα μας. Μας παρουσιάζει όλα όσα δεν ξέραμε για τον χαλβά αλλά και την γαστρονομική του πορεία. Η λέξη χαλβάς φέρνει στο νου ένα σιροπιαστό γλυκό, συχνά αρωματισμένο με κανέλα, ροδόνερο και πορτοκαλόφλουδα, με γεύση από καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς, συνήθως πλούσιο σε ελαιόλαδο ή μυρισμένο από καμένο βούτυρο…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΛΒΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟ NEWPOST.GR