Facebook Pixel Πέτρος Φιλιππίδης: Η απόλυτη ανατροπή - «Μάρτυρες των αθωώνουν για όλα»!
Life
| 2024-04-10 09:00:00

ΒΟΜΒΑ: Η απόλυτη ανατροπή με την καταδίκη Φιλιππίδη - "Νέα στοιχεία, μάρτυρες τον αθωώνουν για όλα"! (Vid)

Sportdog Team
ΒΟΜΒΑ: Η απόλυτη ανατροπή με την καταδίκη Φιλιππίδη - "Νέα στοιχεία, μάρτυρες τον αθωώνουν για όλα"! (Vid)

Τα γραπτά μηνύματα και οι νέες μαρτυρίες που φέρνουν τούμπα την πολύκροτη υπόθεση. Αυτό αποκάλυψε η δικηγόρος του...

Για τις 3 Ιούνη έχει οριστεί δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη στο Εφετείο Αθηνών, ο οποίος καταδικάστηκε στις αρχές Φλεβάρη του 2023 σε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων για δύο απόπειρες βιασμού.

Συγκεκριμένα, κρίθηκε ένοχος για μία απόπειρα βιασμού το 2010 στο καμαρίνι του στο θέατρο «Μουσούρη» και μία ακόμα το 2014 στο αυτοκίνητό του στο Παλαιό Ψυχικό. Και στις δύο περιπτώσεις οι καταγγέλλουσες ήταν νεαρές ηθοποιοί που είχαν πάει να τον συναντήσουν για επαγγελματικούς λόγους. Αντίθετα, το δικαστήριο είχε αποφασίσει την αθώωσή του για τη βαρύτερη κατηγορία που αντιμετώπιζε, αυτή του βιασμού κατ' εξακολούθηση.

Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης να αφεθεί ελεύθερος με όρους μέχρι την έκδοση απόφασης σε δεύτερο βαθμό. Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση της έδρας, του επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.

«Νέα αθωωτικά στοιχεία για τον Φιλιππίδη – Νέοι μάρτυρες»

Η Κική Πακιρτζίδου, διακριμένη ποινικολόγος και δικηγόρος του γνωστού ηθοποιού, Πέτρου Φιλιππίδη, μίλησε αποκλειστικά στις "Αλήθειες με τη Ζήνα" για την υπόθεση και τη δίκη του και έκανε λόγο για γυναίκες που είπαν ψέματα και πανηγυρική αθώωσή του.

Η μεγάλη είδηση βέβαια, σύμφωνα πάντα με όσα είπε η δικηγόρος, αφορά την έφεση, καθώς υπάρχουν καινούρια στοιχεία από την πλευρά του Φιλιππίδη για τις δύο απόπειρες βιασμού. «Υπάρχουν νέα στοιχεία και αυτό είναι είδηση. Καινούρια στοιχεία, έμψυχο υλικό δηλαδή μάρτυρες και έγγραφα. Έκαναν έναν μεγάλο λάθος, ο χρόνος δεν τα σβήνει όλα, κυρίως μηνύματα και στοιχεία. Η υπεράσπιση έχει στοιχεία και μάρτυρες που θα τα φέρει στο Εφετείο. Δεν είναι πυροτέχνημα όσα λέω. Οι μάρτυρες διαψεύδουν τις καταθέσεις»!

Και συνέχισε: «Εμφανίστηκαν στοιχεία, που είπαν αυτό που λέγαμε από την πρώτη στιγμή. Έχουμε στοιχεία, μηνύματα και μάρτυρες που διαψεύδουν τις καταθέσεις. Περιμένουμε εκπλήξεις στην Έφεση. Πριν τη δικάσιμο έχουμε κατάθεση ατόμου».

 

Καπετάνιος για Φιλιππίδη: Ο Πέτρος ήταν ένας χαρακτήρας ατίθασος, αλλά δεν τον είδα τότε να παρεκτρέπεται

O Γιάννης Καπετάνιος μίλησε για την στενή επαφή που είχε με τον συνάδελφο του, Πέτρο Φιλιππίδη, στην αρχή της καριέρας τους και την διακοπή των σχέσεων τους.

Ο ηθοποιός μιλώντας στο περιοδικό «Λοιπόν», αρχικά, μίλησε για το αν ήρθε ποτέ αντιμέτωπος με κακοποιητικές συμπεριφορές στο θέατρο: «Όχι, ποτέ, τόσο τραβηγμένα όσο αυτά που ακούσαμε. Εντάξει, όλοι έχουμε τις παραξενιές μας, τα προτερήματα και τα ελαττώματα, αλλά μέχρι ενός σημείου. Ο Φιλιππίδης ήταν συμμαθητής μου, από το ‘83 μέχρι το ‘95 δουλεύαμε μαζί. Ο Πέτρος ήταν ένας χαρακτήρας ατίθασος, αλλά δεν τον είδα τότε να παρεκτρέπεται. Τότε, μετά δεν ξέρω τι συνέβη. Μετά το ‘95 δεν είχα καμία επαφή μαζί του. Μέχρι τότε θέλαμε να κάνουμε καριέρα, ο καθένας χρησιμοποιούσε τα μέσα που μπορούσε. Πήγαινα σπίτι του, μου έβαζε η μητέρα του και έτρωγα, μου έδινε τα ρούχα του».

Για το αν διατηρούν επαφή, ο Γιάννης Καπετάνιος απάντησε: «Όχι, μετά το ‘95 δεν τον ξαναείδα».

Τέλος, για το ενδεχόμενο επιστροφής του στο θέατρο, ο ηθοποιός σχολίασε: «Δεν ξέρω τι απόφαση θα βγάλει η δικαιοσύνη αλλά όταν τελειώσει αυτή η ιστορία, αν θέλει, γιατί να μην επιστρέψει; Η δουλειά του ήταν εξάλλου και αν την αγαπάει με πάθος, μπορεί να την δοκιμάσει».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags