Facebook Pixel Έσκασε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την επιχείρηση στου Ρέντη!
Life
| 2024-04-22 11:29:00

Έσκασε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την επιχείρηση στου Ρέντη!

Sportdog Team
Έσκασε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την επιχείρηση στου Ρέντη!

Σε μπαράζ συλλήψεων και προσαγωγών για την δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη, αλλά και άλλες δέκα επιθέσεις με οπαδικό υπόβαθρο, έχει προχωρήσει από τα ξημερώματα της Δευτέρας, η Ελληνικής Αστυνομία.

Πρώτη επίσημη ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για τη μεγάλη επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον θανάσιμο τραυματισμό του Γιώργου Λυγγερίδη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: 

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού αστυνομικού την 7-12-2023 σε αθλητική διοργάνωση στο Ρέντη. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια».

Σύμφωνα με το lawandorder.gr, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 50 συλλήψεις και προσαγωγές ατόμων, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί κατά την διάρκεια της ημέρας και είναι πολύ πιθανό να φτάσει και τις 70.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους, έχουν βρεθεί διάφορα πειστήρια από τους χώρους που πραγματοποιήθηκαν οι έρευνες, ενώ η δικογραφία που αφορά την δολοφονία Λυγγερίδη, αλλά και ακόμη 10 περιπτώσεις επεισοδίων, περιλαμβάνει 150 άτομα συνολικά.

Μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ο άνδρας που φέρεται σύμφωνα με την αστυνομία, ως ο ηθικός αυτουργός που σχεδίασε την επίθεση με ναυτικές φωτοβολίδες κατά των ανδρών των ΜΑΤ έξω από το γήπεδο του Ρέντη, που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό του Λυγγερίδη, που κατέληξε λίγες ημέρες αργότερα.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags