Πόσες φορές λέμε σε κάποιον που είναι κακόκεφος, ότι μοιάζει με Μεγάλη Παρασκευή; Δεν είναι μόνο το πένθιμο της ημέρας, καθώς είναι μία ημέρα που θρηνεί τον θάνατο του θεανθρώπου, αλλά και ότι ο καιρός τη συγκεκριμένη μέρα είναι πολλές φορές όχι τόσο καλός.
Την επιστημονική εξήγηση για τον «μουντό ουρανό» της Μεγάλης Παρασκευής έδωσε με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο γνωστός επιστήμονας: «Οι μέχρι στιγμής σχετικές μελέτες έδωσαν την ίδια διάσταση και «ανακάλυψαν» ξανά αυτό που ο λαός γνώριζε από παλιά. Ότι δηλαδή μετά την Πανσέληνο πριν το Πάσχα, ο καιρός είναι αρκετά άστατος».
Αναλυτικά ο Θοδωρής Κολλυδάς γράφει:
«ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΜΑΥΡΟ ΟΥΡΑΝΟ» ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ;
Οι μέχρι στιγμής σχετικές μελέτες έδωσαν την ίδια διάσταση και «ανακάλυψαν» ξανά αυτό που ο λαός γνώριζε από παλιά. Ότι δηλαδή μετά την Πανσέληνο πριν το Πάσχα , ο καιρός είναι αρκετά άστατος.
Σε σχέση με τη Μεγάλη Εβδομάδα, η οποία «πέφτει» αμέσως μετά την Εαρινή Πανσέληνο, το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι ότι με βάση και τα επιστημονικά δεδομένα -έστω και στατιστικά- συγκεντρώνονται λίγο υψηλότερες πιθανότητες από το τυχαίο, ότι ο καιρός θα κυλά την Μεγάλη Παρασκευή με μουντό και κλειστό καιρό.
Πάντα έτσι θα γίνεται κάθε χρονιά, καθώς μετά από αυτήν τη «Μαύρη Μέρα» και την Σταύρωση θα ακολουθεί η Ανάσταση.
Ο ουρανός θα ανοίγει και θα έρχεται εκείνη η Λαμπρή Ημέρα για να γεννηθεί η ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο. Για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την αδιαφορία και να εκδηλώσουμε το ενδιαφέρον μας για τους συνανθρώπους μας. Να στραφούμε προς το μεγαλείο της άδολης και της αληθινής Αγάπης.
Διαβάστε αναλυτικά την εξήγηση στην ιστοσελίδα του κ. Κολυδά πατώντας εδώ