Τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον πρωτογενή τομέα και στη φύση ανέλυσε ο Τριαντάφυλλος Παπαδάκης. Μιλώντας στην τηλεόραση της «Ναυτεμπορικής», ο γεωπόνος και πρόεδρος παραρτήματος ΓΕΩΤΕΕ ΘΡΑΚΗΣ υποστήριξε, ότι στην Κομοτηνή έχει να βρέξει πάνω από 100 μέρες κάτι που οδηγεί σε μείωση της παραγωγής σε βαμβάκι και καλαμπόκι στη Θράκη.

Όσον αφορά τις πυρκαγιές και την απώλεια των δασών κατά τον ειδικό η ζημιά είναι οικολογική. «Το δάσος μπορεί να αναγεννηθεί σε 20 χρόνια. Ωστόσο δίνει τροφή σε άγρια ζώα». Ο αναυτής όμως στάθηκε στα προβλήματα της ξηρασίας.«Η κατάσταση είναι τραγική. Βλέπουμε πουρνάρια ξερά, αλλά και δέντρα», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Είναι ένα ΣΟΚ. Έχουμε άμεση ανάγκη από βροχόπτωση για να ανανεωσθούν όλοι αυτοί οι πληθυσμοί. Οι κανόνες αποθήκευσης νερού που δεν εφαρμόζονται πουθενά στην Ελλάδα. Θα αναγκαστούμε κάποια στιγμή να τα κάνουμε».

Στο τέλος υποστήριξε επίσης ότι υπάρχει κίνδυνος για τη διατροφική ασφάλεια και επάρκια και υπογράμμισε την ανάγκη για στρατηγική παραγωγή και αποθήκευση τροφίμων.