Το 2000, η Δήμητρα Ματσούκα είχε μόλις αποχωρήσει από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Είμαστε στον Αέρα», στην οποία είχε συμπρωταγωνιστήσει, μαζί με τους Άκη Σακελλαρίου, Στέλιο Μάινα, Θοδωρή Αθερίδη και Ιεροκλή Μιχαηλίδη.

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος από την πλευρά του, είχε αφήσει πίσω τους «Δύο Ξένους», είχε εμφανιστεί στο «Τι Ψυχή θα Παραδώσεις Μωρή;» του Αλέξανδρου Ρήγα και είχε συμφωνήσει τη συμμετοχή του στη δραματική σειρά «Ποτέ δεν είναι Αργά» του ALPHA.

Στην εποχή που η ελληνική τηλεόραση βρισκόταν στην απόλυτη κορυφή της, στην εποχή που στήνονταν προγράμματα μυθοπλασίας με μυθική απήχηση μέσα σε στούντιο ή και σε φυσικούς χώρους (υπάρχουν μπάτζετ, η τηλεόραση μπορεί να «ταξιδέψει» όπου ονειρεύτηκε ο εκάστοτε σεναριογράφος), οι δύο σταρ επιχείρησαν κάτι διαφορετικό. Έπαιξαν σε μια τουρκική κινηματογραφική ταινία!

Και εγένετο Oyunbozan!

H υπόθεση της ταινίας: «Ένας νέος άντρας που δουλεύει ως ταξιτζής υιοθετείται από μαφιόζο. Καθώς μεγαλώνει, αποκτά αγάπη για την ποίηση, ενώ συχνά εργάζεται ως σωματοφύλακας ποιητών. Όταν το είδωλο του γίνει στόχος της μαφίας, η ζωή του θα πάρει μια παράξενη στροφή». (από το IMDB)

Το Oyunbozan («κακομαθημένο παιδί») είναι μια δημιουργία του Νετσλί Κολγκετσέν, ενός Τούρκου δημιουργού αρκετών ταινιών που περιέχουν συνήθως κωμικά/γκανγκστερικά στοιχεία.

Σύμφωνα με το IMDB, οι ταινίες με την υπογραφή του Κολγκετσέν ξεκινούν από το 1985 (Zügürt Aga) και φτάνουν ως και το 2015 (Çalsin Sazlar). Το Oyunbozan δεν είναι ακριβώς η καλύτερη του (βαθμολογία IMDB: 5.3). Σκρολάροντας σε τρέιλερ και συνόψεις ταινιών, μπορούμε να πούμε με κάποια επιφύλαξη, ότι η φιλμογραφία του θυμίζει λίγο τον δικό μας Νίκο Ζερβό.

Ο Σεργιανόπουλος εδώ υποδύεται τον «Αρχηγό», έναν μαφιόζο με αρκετές νευρώσεις (υπάρχει μια σεκάνς που προσπαθεί να δολοφονήσει το θύμα του ως ελεύθερος σκοπευτής από την ταράτσα πολυκατοικίας και εν τέλει χάνει την ψυχραιμία του), ενώ η Ματσούκα υποδύεται τη Σεβντά, μια μοιραία γυναίκα στο πλευρό του.

Μιλάνε τουρκικά;

Φυσικά! Και η Δήμητρα Ματσούκα αλλά και ο Νίκος Σεργιανόπουλος έχουν ντουμπλαριστεί από Τούρκους ηθοποιούς.

Η ταινία, σε υψηλή ανάλυση, για τους πιο τολμηρούς