Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει τη χώρα μας από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, μετά την πρόσκαιρη βελτίωση που παρουσίασε ο καιρός τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, το νέο κύμα κακοκαιρίας θα ξεκινήσει από τα δυτικά, όμως τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει η διάρκεια και η δυναμική της και σε άλλες περιοχές της χώρας. Όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος, αύριο Τρίτη, θα σημειωθεί νέα αστάθεια με μπόρες και καταιγίδες, όχι τόσο έντονες όσο το Σαββατοκύριακο, κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου και σε περιοχές γύρω από την οροσειρά, ενώ τα φαινόμενα θα φτάσουν μέχρι και στα ορεινά της Κρήτης.

Την Τετάρτη θα σημειωθεί αστάθεια στο Ιόνιο και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας (Θεσσαλία, κεντρική Στερεά, στα ορεινά της Πελοποννήσου, κεντρική Μακεδονία), με το ίδιο καιρικό μοτίβο.

Την Πέμπτη θα περιοριστεί η αστάθεια για λίγο, ενώ από το Σαββατοκύριακο, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα προσεγγίσει τη χώρα μας από την κεντρική Μεσόγειο. 

Οι άνεμοι τις επόμενες ημέρες δε θα προβληματίσουν και θα πνέουν στο Αιγαίο στα 5-6 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα σημειώσει μια μικρή άνοδο στους 35-36 βαθμούς Κελσίου.