Με 11 αλλαγές στα σχολεία ξεκινά η φετινή χρονιά για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. «Πρέπει να οργανώσουμε τα του οίκου μας για να πετύχουμε καλύτερα εκπαιδευτικά αποτελέσματα», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, στην ΕΡΤ, χθες, λίγες ημέρες πριν τον αγιασμό στις 11 Σεπτεμβρίου.

Απαγορεύται η χρήση κινητού στα σχολεία

Μεγάλο «στοίχημα» είναι να μείνει το κινητό στην τσάντα, αλλιώς θα υπάρξουν συνέπειες. Όποιος μαθητής κάνει χρήση κινητού εντός του σχολείου ή φανεί απλώς να το κρατάει προβλέπεται μία ημέρα αποβολή. Ακόμα πιο αυστηρό είναι το πλαίσιο για εκείνους που θα φωτογραφίζουν ή βιντεοσκοπούν με το κινητό τους κάποιον, με ή χωρίς τη συγκατάθεσή του. Σε αυτή την περίπτωση θα ισχύει η τριήμερη αποβολή, ενώ αν η φωτογράφιση/ βιντεοσκόπηση αφορά προσωπικά δεδομένα τρίτων προσώπων τότε θα υποχρεωθεί να αλλάξει σχολικό περιβάλλον.

Οι ίδιοι οι καθηγητές, σύμφωνα με τον υπουργό, ζητούσαν ήδη από την περσινή σχολική χρονιά να γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα, προκειμένου να μπορέσουν να ελέγχουν την κατάσταση. Η νέα εγκύκλιος έχει φτάσει στα σχολεία και είναι ξεκάθαρο ότι η χρήση του κινητού είναι πια «μαύρο» πανί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ STAR.GR