Πριν από 35 χρόνια ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μπακογιάννης, έπεφτε νεκρός στην είσοδο του γραφείο του στην οδό Ομήρου μετά το δολοφονικό χτύπημα των τρομοκρατών της «17 Νοέμβρη».

Λίγες ώρες μετά ο τότε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, εκφωνεί στη Βουλή μία ομιλία μόλις 48 δευτερολέπτων που αρκούσε για να συγκλονίσει όλες τις πτέρυγες της Βουλής.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κλείνει την ιστορική του ομιλία με δάκρυα στα μάτια απευθύνοντας ένα μήνυμα που ένωσε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και τους βουλευτές σε μία περίοδο που χαρακτηριζόταν από έντονα πολιτικά πάθη, λέγοντας:

«Σε ό,τι με αφορά, εγώ μια ευχή έχω να εκφράσω. Να είναι το αίμα του Παύλου Μπακογιάννη το τελευταίο αίμα που χύνεται άδικα σε αυτό τον τόπο». Η ιστορική ομιλία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: «Είναι μία πολιτική δολοφονία που προστίθεται σε μια μακρά αλυσίδα δολοφονιών που προηγήθηκαν.

Αποτελεί σκληρό πλήγμα για τη Νέα Δημοκρατία. Κι αποτελεί δεινή δοκιμασία για μένα και την οικογένειά μου. Πρέπει όμως αυτή την ώρα της μεγάλης δοκιμασίας να σταθούμε όλοι μας όρθιοι.

Να προστατέψουμε τη Δημοκρατία και τους Θεσμούς της. Σε ό,τι με αφορά, εγώ μια ευχή έχω να εκφράσω. Να είναι το αίμα του Παύλου Μπακογιάννη το τελευταίο αίμα που χύνεται άδικα σε αυτό τον τόπο».

Πηγη: Newsbomb.gr