Γιατί δεν μου κανε καθόλου ταιριαστό το προφίλ του με το δεδομένο της πλειοψηφίας των ποδοσφαιρο- παραγόντων. «Κάποια στιγμή θα πάμε λίγο πιο μπροστά;», απορούσαμε κι δύο. Δεν ξέρω για τη μπάλα στην Ελλάδα, (ξέρω δηλαδή αλλά δεν χρειάζεται να σας ζαλίσω...), όμως ο κύριος Πιλάβιος έγινε Mr! Δικαίως και άργησε πολύ θα έλεγα εγώ. Επιβεβαιώνοντας τη λογική που οδηγεί αυτή η χώρα τον καθένα μας. Την «μακριά από ' δω» σκέψη, μήπως και δούμε προκοπή.

Ο «delegate» της ΟΥΕΦΑ, δηλαδή ο άνθρωπος που έχει την απόλυτη ευθύνη για τη διεξαγωγή ενός αγώνα στον οποίο έχει ορισθεί, είναι αυτός που η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία θεωρεί κατάλληλο για μία τόσο σοβαρή δουλειά. Η αξία της επιλογής είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν μιλάμε για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η τοποθέτηση του Σοφοκλή Πιλάβιου σε αυτή τη θέση, στο κορυφαίο ματς της περιόδου σε επίπεδο συλλόγων σε παγκόσμιο επίπεδο, μαρτυρά (για τη γειτονιά μας) εκ νέου το ίδιο απογοητευτικό συμπέρασμα. Το οποίο εξηγεί πως μεταξύ μας δεν μπορούμε (δεν τα βρίσκουμε βρε αδερφέ), αλλά στο εξωτερικό- όσο πιο μακριά τέλος πάντων- είμαστε ικανοί για θαύματα. Άλλη εξήγηση, συγχωρέστε με, δεν έχω πρόχειρη.

Και πώς να υπάρχει δηλαδή διαφορετική απάντηση, όταν : 1. Το αφεντικό του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, ο Μισέλ Πλατινί, έχει ως δεξί του χέρι Έλληνα. Τον Θόδωρο Θεοδωρίδη. 2. Την ευθύνη της διαχείρισης της τηλεοπτικής παραγωγής των αγώνων της ΟΥΕΦΑ έχει επίσης Έλληνας, ο Πατρίκ Κομνηνός. Πώς γίνεται λοιπόν να μην μπορούμε στην Ελλάδα τα αυτονόητα; Προφανώς γιατί δεν θέλουμε.

Όταν η Μπάγερν θα κοντραριστεί λοιπόν με την Τσέλσι, στις 19 Μαΐου, για το στέμμα της Ευρώπης, ο αποκλειστικός υπεύθυνος με την ευθύνη του γενικού προστάγματος, για τη διαμονή των δύο φιναλίστ, την προετοιμασία τους, τις διευκολύνσεις των δημοσιογράφων και όλων των τηλεοπτικών δικτύων αλλά και για τα μέτρα ασφαλείας στο χώρο που η ΟΥΕΦΑ έχει ορίσει ως μη προσβάσιμο, θα είναι συμπατριώτης μας.

Από τη χώρα δηλαδή που κατά τα άλλα δεν μπορεί με ασφάλεια να βγάλει εις πέρας ούτε μία αγωνιστική στο δικό της πρωτάθλημα. Ούτε και να ορίσει διαιτητές χωρίς τα επαναλαμβανόμενα παρατράγουδα, ούτε να τιμωρήσει ή και να πριμοδοτήσει ομάδες με αντικειμενικά κριτήρια.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, αυτή είναι η δεύτερη φορά που επιλέγεται Έλληνας παράγοντας ως παρατηρητής τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο προηγούμενος ήταν ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης στον παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Βαλένθια το 2000 στο Παρίσι. Σ έναν από τους καλύτερους οργανωτικά τελικούς, που έγιναν ποτέ...

Πηγή: pamesports.gr