Facebook Pixel «Καθημερινά δίνουμε μάχες»
Life
| 2012-09-18 17:40:00

«Καθημερινά δίνουμε μάχες»

«Καθημερινά δίνουμε μάχες»

Τις προσπάθειες που καταβάλλει σε καθημερινή βάση η διοικούσα επιτροπή του Άρη και τις δυσκολίες που συναντά, περιέγραψε ο Αλέκος Κατσιαούνης.

Αναλυτικά, όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»:

«Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις και προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις. Τα οικονομικά ταλαιπωρούν την ομάδα, όμως εμείς προσπαθήσαμε και φέραμε παίκτες έμπειρους αλλά και νέους που μπορούν να προσφέρουν. Θέλαμε εξ’ αρχής με καλή διάθεση και την αγάπη μας για το σύλλογο να αλλάξουμε το κλίμα που υπήρχε. Διορθώσαμε πολλά, όμως μετά η κατάσταση ξέφυγε αρκετά και πολλοί μπέρδεψαν τον ρόλο μας. Η πίεση για το άρθρο 99 είναι μεγάλη, όμως εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε πρωτοβουλία γι αυτό το ζήτημα. Η ‘ΚΜΑ’ ασχολείται με αυτό, εμείς είμαστε διοικούσα επιτροπή και ο ρόλος μας είναι περιορισμένος. Πολλά γράφονται, πολλά ακούγονται, όμως αυτό που ξέρω είναι ότι όσοι θέλουν το καλό του Άρη πρέπει να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να τα βρουν».

Για το πώς βλέπει το ενδεχόμενο διοίκησης Πρωτοδικείου: «Τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά και είμαστε επιφυλακτικοί για τον αν θα συμμετάσχουμε σε διοίκηση πρωτοδικείου. Είναι δύσκολο να αναλάβουμε πάνω μας χρέη άλλων διοικήσεων και να χρεωθούμε γι αυτά σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Αν ήταν δικά μας τότε δεν θα υπήρχε θέμα. Όμως για τα παλιά χρέη ευθύνονται άλλοι και αυτοί θα έπρεπε να δώσουν λύσεις. Πάντως ακόμα δεν μπορούμε να απαντήσουμε με ένα «ΝΑΙ» ή ένα «ΟΧΙ» για το αν θα συμμετάσχουμε σε μια μελλοντική διοίκηση πρωτοδικείου. Περιμένουμε τι θα γίνει με το άρθρο 99 και μετά θα δούμε. Ο Άρη αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα και πρέπει να δοθεί μια λύση μέσω του συγκεκριμένου άρθρου».

Για το κακό ξεκίνημα και το «μούδιασμα» του κόσμου: «Μέχρι ένα σημείο όλα είναι κατανοητά. Όμως πρέπει να καταλάβουμε ότι το ρόστερ της ομάδας δεν ήταν έτοιμο στο ξεκίνημα. Δεν είχαμε τον Κοέλιο, ο Πουλίδο ήταν τραυματίας, έλειπε ο Αγκάνθο και η παλιά φρουρά δεν ήταν σε τόσο καλή κατάσταση. Η ομάδα προσπαθεί να χτιστεί από την αρχή και εγώ περιμένω να δω στο γήπεδο έναν Άρη με διαφορετικό πρόσωπο».

Για την επιφυλακτικότητα με την οποία αντιμετωπίζεται ο Κατσαβάκης: «Ο κόσμος είναι αυστηρός και θέλει τον Άρη ψηλά. Είναι απόλυτα φυσιολογικό αυτό, όμως πρέπει να καταλάβουμε ότι φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά. Οι ισορροπίες θα χάνονται κάθε Κυριακή αν δεν καταλάβουμε μέχρι που μπορεί να φτάσει η ομάδα. Δεν γίνεται να ρίχνουμε ευθύνες συνεχώς στον προπονητή. Όλοι μαζί μέσα στην ομάδα προσπαθούμε να βελτιώσουμε την αγωνιστική εικόνα της ομάδας».

Για τον Αγκάνθο: «Είναι νωρίς για να πούμε το οτιδήποτε. Πρέπει να είμαστε εγκρατείς στις κρίσεις μας. Δεν πετάμε στα σύννεφα, ωστόσο το θέμα είναι ότι έκανε τη δουλεία του ο Νταβίντ και είμαστε ικανοποιημένοι από την παρουσία του. Το καλοκαίρι μας απασχόλησαν πολλά ονόματα, επιλέχθηκε ο Νταβίντ και ελπίζω ότι θα μας δικαιώσει. Η μεταγραφή του ήταν η πιο δύσκολη. Ο ίδιος είχε κάποιες παραξενιές, μας ζόρισε ,σκέφτηκε όμως πολύ επαγγελματικά, ήθελε όλα να γίνουν στην εντέλεια και νομίζω ότι άξιζε ο κόπος».

Για τις οικονομικές υποχρεώσεις του Άρη: «Οτιδήποτε χρωστά ο Άρης πρέπει να διακανονιστεί, αλλιώς δεν υπάρχει σωτηρία. Κάναμε τις προτάσεις μας στους παίκτες που χρωστάμε και προτείναμε να τους καταβάλουμε τα οφειλόμενα σε ορίζοντα τετραετίας, γιατί αλλιώς δεν γίνεται».

Για την στάση του κόσμου στην νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί: «Ξέρουμε ότι ο κόσμος αγαπά την ομάδα και ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό μέχρι στιγμής. Την βοήθησε οικονομικά και την στήριξε, ειδικά στο παιχνίδι κόντρα στον ΟΦΗ. Ελπίζω και με την Κέρκυρα να βρεθεί στο πλευρό μας και να μας βοηθήσει οικονομικά και αγωνιστικά. Υπάρχουν πολλά προβλήματα στην ομάδα. Καθημερινά δίνουμε μικρές αλλά και μεγάλες μάχες. Το προσωπικό για παράδειγμα είναι πολύ καιρό απλήρωτο και πρέπει κάτι να κάνουμε γι αυτό. Πρέπει να βρούμε κάποιες ισορροπίες. Η ΠΑΕ πρέπει να λειτουργεί σωστά και να υπάρχει καλό κλίμα σε αυτή. Ο ΑΡΗΣ είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της Μακεδονίας και δεν του αξίζει η κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Πρέπει να πέσουν οι τόνοι, ώστε όλοι μαζί με λογικά να βρούμε μια λύση».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags