Facebook Pixel Περί δυστοκίας το ανάγνωσμα...
Ποδόσφαιρο
| 2012-09-19 20:18:00

Περί δυστοκίας το ανάγνωσμα...

Περί δυστοκίας το ανάγνωσμα...

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αναφέρθηκε εκτεταμένα στη συνέντευξη Τύπου ενόψει Μάριμπορ στο θέμα της "αφλογιστίας" του Παναθηναϊκού, σημειώνοντας πως το ματς στη Σλοβενία "θα αποτελέσει και τεστ για τις επιθετικές μας δυνατότητες".

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Πορτογάλου τεχνικού:

Τι περιμένετε να δείτε αύριο από τους παίκτες σας;

Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι πάντα διαφορετικά. Είτε γίνονται στην Αγγλία, την Ιταλία, οπουδήποτε. Ο τελευταίος αγώνας που κάναμε ήταν κακός. Μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να επιτρέπει τέτοιες εμφανίσεις. Πρέπει να αναλύουμε εις βάθος τι πρέπει να διορθωθεί μετά από έναν αγώνα που δεν ήταν καλός. Είδαμε πράγματα που είχαν συμβεί και σε άλλα παιχνίδια στο παρελθόν και όλοι θα συμφωνήσετε όταν πω, πως χάσαμε πολλά γκολ. Οι αναλύσεις που γίνονται αντικατροπτίζουν τα αποτελέσματα που έρχονται. Και αυτό συνέβαινε και θα συμβαίνει. Πάντοτε επηρεαζόμαστε από το αποτέλεσμα και όλες οι αναλύσεις είναι έπειτα από αυτό.

Στην ιστορία των παιχνιδιών, ευρωπαίκών και πρωταθλήματος, σε ματς που ήμασταν καλύτεροι τιμωρούμασταν λόγω δυστοκίας, επειδή δεν βάζαμε γκολ. Αυτό που κρίνει τους αγώνες είναι τα γκολ. Αύριο είναι ένας σημαντικός αγώνας για εμάς, έχουμε την δυνατότητα να νικήσουμε και περιμένω να σταθεί στο γήπεδο σοβαρή, σταθερή, με σκοπό την νίκη.

Που αποδίδετε εσείς αυτή την δυστοκία;

Πάντα υπάρχουν στιγμές στην ιστορία που μπορεί κάτι τέτοιο να συμβεί. Πέρυσι, χωρίς να θέλω να μπω στα περυσινά, κερδίζαμε παίζοντας καλά, βάζαμε γκολ εύκολα. Κερδίζαμε, όμως, και βάζοντας δύσκολα γκολ. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι να τελειώνουμε τις φάσεις. Έτσι θα πάμε ένα βήμα πιο ψηλά. Να τελειώνουμε τις φάσεις. Για να μπορούμε να πετύχουμε τα τέρματα. Το θέμα δεν είναι να έχεις την τέλεια κατάρτιση αλλά να είσαι στη σωστή στιγμή. Σημαντικό είναι επίσης και να αμύνεσαι καλά. Όχι μόνο η επίθεση.

Στην επίθεση είναι σημαντικό να υπάρχουν ιδέες. Αυτοσυγκέντρωση και αυτοπεποίθηση χρειάζεται. Πρέπει να περνάς και τον αντίπαλο. Θέλει συντονισμό αυτό και θέλει χρόνο. Δεν γίνονται θαύματα. Είχαμε προβλήματα όλο αυτό το διάστημα, ο Κουίνσι άργησε να έρθει. Χρειαζόμαστε υπομονή, σιγουριά και πίστη σε αυτό που κάνουμε. Αυτή είναι η αλήθεια για τον Παναθηναϊκό. Αύριο περιμένουμε ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση λόγω της δυσκολίας που θα μας βάλει η Μάριμπορ αλλά θα αποτελέσει και τεστ για τις επιθετικές μας δυνατότητες. Πιστεύω και ελπίζω πως θα είμαστε καλύτεροι από τα άλλα παιχνίδια.

Τι περιμένετε από την Μάριμπορ;

Η Μάριμπορ είναι μια ομάδα συνηθισμένη να παίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και κάποιοι παίκτες της είναι πιο έμπειροι από τους δικούς μας. Συνηθίζουν να κατακτούν το πρωτάθλημα. Θα παίξουν για την νίκη, την γνωρίζω την Μάριμπορ και θα μας κάνει δύσκολο τον αγώνα. Και εμείς, όμως, θα τους βάλουμε δύσκολα.

Αισθάνεστε ως φαβορί;

Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε. Δεν έχει σημασία πριν τον αγώνα ποιος είναι φαβορί.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags