Facebook Pixel Για την ΕΠΟ δεν ψηφίζει ο λαός
Life
| 2012-09-20 14:24:00

Για την ΕΠΟ δεν ψηφίζει ο λαός

Για την ΕΠΟ δεν ψηφίζει ο λαός

Με τις 33 από τις 57 συνολικά ενώσεις να έχουν δηλώσει εγγράφως στην ΕΠΟ, ότι στηρίζουν την υποψηφιότητα Σαρρή τι νόημα έχουν πλέον οι εκλογές της 6ης Οκτωβρίου; Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.

Και τι περιμένει ο Βασίλης Γκαγκάτσης για να ανακοινώσει ότι αποσύρεται: Οι 33 του Σαρρή να γίνουν σαράντα. Ετσι έχουν τα πράγματα εκ πρώτης όψεως. Εχουν όμως στην πραγματικότητα έτσι; Αλλο λέω έστω και εγγράφως ότι ψηφίζω κάποιον κι άλλον το ρίχνω στην κάλπη. Η διαφορά είναι η μέρα με τη νύχτα. Τις οριστικές απαντήσεις, λοιπόν, θα τις έχουμε όταν θα έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των 57 ψηφοδελτίων.

Οπως έχω ξαναγράψει όμως στις εκλογές της ΕΠΟ και των ομοσπονδιών γενικότερα δεν ψηφίζει ο ελληνικός λαός. Δεν ψηφίζουν απλοί πολίτες. Ούτε καν κανονικοί άνθρωποι. Οι εκλογές είναι σαν να μαζεύονται οι φαμίλιες από όλη την επικράτεια για να εκλέξουν τον Δον Κορλεόνε (φωτό). Κάνεις δεν έχει εμπιστοσύνη σε κανέναν. Εξ ου και τα σημαδεμένα ψηφοδέλτια. Καλός είσαι, χρυσός είσαι, αδελφός είσαι, εμπιστοσύνη σου έχω, αλλά πάρε ένα έτοιμο σταυρωμένο για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Τέσσερις είναι παραδοσιακά οι δυνάμεις που διεκδικούν κάθε φορά τις εκλογές της ΕΠΟ από τις αρχές της δεκαετίας του '80 που παρακολουθώ αυτό το νταραβέρι: Το ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό.

Επί «επάρατου δεξιάς» πρόεδρος στην ΕΠΟ ήταν ο γιατρός και ΑΕΚτζής Β. Χατζηγιάννης και γενικός γραμματέας ο Μπάμπης Δαυίδ, Απολλωνιστής και πρώην ΕΔΑιτης. Το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, άμα τη αναλήψει της εξουσίας το 1981, έβαλε μπροστά τον μηχανισμό Κίμωνα Κουλούρη και σάρωσε όλες τις ομοσπονδίες. Δεν θα μπορούσε ν' αποτελέσει εξαίρεση η ΕΠΟ. Ο Νίκος Ζουμπογιώργος ή αεροπόρος ήταν ο απολύτως αρχών. Το να είσαι Παναθηναϊκός και ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του '80 ήταν το καλύτερο διαβατήριο για να ανοίξουν οι πόρτες της ΕΠΟ. Μέχρι το «βρώμικο 89» και το δήθεν σκάνδαλο Κιάπε που έφερε στον προεδρία τον Τριβέλλα. Παναθηναϊκός και πάλι σε ό,τι έχει να κάνει τα ποδοσφαιρικά φρονήματα, αλλά Νέα Δημοκρατία.

Ολα αυτά μέχρι τις εκλογές της Αλεξανδρούπολης το 1996, όπου αλλάζει το έργο. Το ΠΑΣΟΚ με Φούρα υφ. Αθλητισμού να κρατάει το φανάρι, πρόεδρος-μαϊμού ο Αλημίσης, όπως και τη δεκαετία του '80 και με τον Ολυμπιακό να έχει το κουμάντο. Για μια δεκαετία και βάλε, μ' ένα μικρό διάλειμμα τη σεζόν 2009-10 επί Πιλάβιου, που έκανε το κουμάντο ο Παναθηναϊκός. Είτε ο υπουργός λοιπόν καταρχήν είτε ο Βαρδινογιάννης είτε ο Κόκκαλης, στη συνέχεια ήτανε τα αφεντικά στο ποδόσφαιρο μέσω της ΕΠΟ. Και σε ό,τι έχει να κάνει με τα λεφτά και πάλι το κράτος είχε ξεκινήσει πρώτο με δήθεν επιχορηγήσεις που καταλήγανε σε τσέπες, έναντι της ψήφου. Ετσι φτάνουμε στις επικείμενες εκλογές με τις οποίες θα ασχοληθούμε εκτενέστερα σε επόμενα σημειώματά μας. To be continued.

Ευπρόσδεκτη η ειρωνεία, αλλά µε µίνιµουµ χιούµορ

ΔΕΝ συνηθίζω να απαντάω σε επιστολές, αλλά αυτή τη φορά θα το κάνω. Ο κ. Σ. Παπαδόπουλος, λοιπόν, µου καταλογίζει ότι διαχρονικά στηρίζω το σύστηµα και τους θιασώτες του και χτυπάω «τον αδύναµο κρίκο, είτε αυτός λέγεται Φλωρίδης είτε Φιλιππίδης είτε Αλαφούζος κ.ο.κ.». Το κατά πόσο ένας υπουργός ή ένας εφοπλιστής και κάτοχος ΜΜΕ συνιστούν αδύναµους κρίκους, κρίνεται. Το ότι οι δικαστικές υποθέσεις (όπως και τα «στηµένα») υλοποιούνται σε καµιά πενταετία και βάλε, µάλλον αφορούν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και το υπουργείο Δικαιοσύνης και όχι την ταπεινότητά µου.

Για τους διαλόγους στις κασέτες, πλέον αρµόδιος να απευθυνθεί είναι ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, της οποίας µετέχει στο ΔΣ έστω και διά κληρώσεως. Σχετικά µε την τοποθέτησή µου για το Ολυµπιακός-Παναθηναϊκός 2-1, µε Καλόπουλο κλπ., υπάρχουν ακόµα αναρτηµένα στο διαδίκτυο τα σχόλιά µου, µε τίτλο «Τα Μαρινάκεια». Ευπρόσδεκτη και η ειρωνεία, αλλά όποιος την επιχειρεί, θα πρέπει να διαθέτει ένα µίνιµουµ χιούµορ. Επί της ουσίας τώρα, δύο και µόνο κουβέντες. Μπορεί να είµαι υπερβολικός, µπορεί κάποιες φορές να είµαι και άδικος, αλλά ότι «το ποδόσφαιρο είναι τυχερό επειδή έχει τον Βαγγέλη...» δεν το έχω γράψει ποτέ. Αλλος το έχει πει.

Πέντε παλτά και ούτε µία καπαρντίνα

Πέρα απ' όλα τα άλλα στον Ολυµπιακό είναι το λάθος στην κατανοµή του ρόστερ. Σαν να ανοίγεις µια ντουλάπα, να βλέπεις είκοσι γραβάτες και τρία πουκάµισα. Πέντε παλτά και ούτε µία καπαρντίνα. Τέσσερις σέντερ φορ έχει ο Ολυµπιακός για µία θέση. Μετά τον Τζιµπούρ, Μήτρογλου, Πάντελιτς και Ντίογο. Πόσα είναι τα αµυντικά χαφ; Ο Μοντέστο, που είναι πλέον ακούνητος. Στα φιλικά δοκιµάζανε τον Φέισα, αλλά µε τα πόδια σαν καλαµάκια που έχει πώς να παίξει το παλικάρι; Εκτός αν περιµένουνε να τους βγει αυτός ο Ντιακιτέ.

Ο Ολυµπιακός δεν έχει αναπληρωµατικό δεξί και αριστερό µπακ, αλλά έχει την πολυτέλεια να αφήνει εκτός 18άδας τον Φετφατζίδη και τον Βλαχοδήµο. «Νεκρός» την Τρίτη ο Μοντέστο, κακός ο Μανιάτης που προερχόταν από τραυµατισµό. Υπάρχουν άλλοι για να τους αντικαταστήσουν; Ο Γκρέκο µέχρι τώρα παίζει στο περπατηστό. Εχει τρεις Ελληνες για στόπερ δίπλα στον Κοντρέρας, Σιόβα-Μανωλά-Παπάζογλου αλλά για παιχνίδια υψηλού επιπέδου δεν έχει κανέναν. Εχει εννιά επιθετικούς, αλλά µέχρι τώρα εξτρέµ που να κάνουν ρήγµατα από τα πλάγια δεν έχουµε δει. Εχει πολλούς παίκτες, αλλά αυτοί που µπορούν να αντεπεξέλθουν σε επίπεδο Τσάµπιονς Λιγκ είναι ελάχιστοι.

Σκέψου να αρχίσει και το πρωτάθληµα στο µπάσκετ
-Observer

ΕΡΩΤΗΣΗ Ποιος είπε σε ποιον ότι «από τις 37 ενώσεις οι 10 είναι Δούρειοι Ιπποι»;

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags