Facebook Pixel "Βοήθεια έχω;"
Life
| 2012-09-21 17:12:00

"Βοήθεια έχω;"

"Βοήθεια έχω;"

Πώς το λένε οι τραγουδιστές όταν θέλουν να τραγουδήσουν παρέα με το κοινό ένα κομμάτι; Κάτι παρόμοιο επιδιώκει και ο Ζαρντίμ στον Ολυμπιακό, για να έχει πετυχημένη παρουσία στο Λιμάνι...

Ο Πορτογάλος τεχνικός είδε ξαφνικά, σε μία μέρα, να του την πέφτουν όλοι μετά την ήττα από τη Σάλκε. Ο Τύπος, οι οπαδοί, οποιοσδήποτε μπορούσε να εκφράσει άποψη σε Μέσα κ.λπ. κάτι είχε να πει για το παιχνίδι με τους Γερμανούς.

Είχε δημιουργηθεί η λανθασμένη εντύπωση ότι ο Ολυμπιακός θα νικήσει εύκολα μία ομάδα που πληρώνει 70 εκ. ευρώ σε συμβόλαια, με παίκτες που αγωνίζονται μαζί για καιρό σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό. Με αποτέλεσμα ο Πορτογάλος να βρεθεί στη μέση και όλοι (μα όλοι!) να έχουν να πούνε κάτι για αυτόν.

Να πει κάτι και ο σκύλος, όμως; Που αφορά περισσότερο τον άνθρωπο Ζαρντίμ και την ψυχολογία του. Τον τρόπο που λειτουργεί, όπως είχαμε μάθει από την εποχή ακόμα που συνεργαζόταν με την Μπράγκα και κάναμε κάποια διερευνητικά τηλεφωνήματα στην Πορτογαλία για να μάθουμε τι άνθρωπος είναι. Ο Ζαρντίμ, λοιπόν, χρειάζεται εμπιστοσύνη και στήριξη. Κάτι που δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Όχι απαραίτητα υπομονή, καθώς και ο ίδιος δεν έχει ζητήσει μεγάλη πίστωση χρόνου.

Θέλει να δει τον Ολυμπιακό να πιάνει το μάξιμουμ της απόδοσής του όσο νωρίτερα γίνεται. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να το κάνει μόνος του. Από την άποψη πως δεν γίνεται να τους έχει όλους απέναντί του και να τα καταφέρει. Το αντίθετο, μάλιστα, καθώς θέλει να αισθάνεται πως υπάρχει εμπιστοσύνη στη δουλειά του, κι αυτό να φαίνεται στην πράξη όχι μόνο στα λόγια.

Μόνος του, αν δεν έχει τη βοήθεια της διοίκησης, την εμπιστοσύνη των παικτών και του κόσμου, δεν θα καταφέρει τίποτα. Αν όλοι, όμως, σταθούν στο πλευρό του και τον βοηθήσουν να εργαστεί απερίσπαστος, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags