Facebook Pixel Έγραψε ιστορία, διέσυρε τον Άρη!
Life
| 2012-09-29 19:01:00

Έγραψε ιστορία, διέσυρε τον Άρη!

Έγραψε ιστορία, διέσυρε τον Άρη!

Η Νέα Κηφισιά δεν νίκησε, αλλά ισοπέδωσε 81-60 τον Άρη και τον άφησε εκτός συνέχειας από το Κύπελλο Ελλάδος. Επόμενος αντίπαλος της ΑΕΝΚ ο Ολυμπιακός.

Τι κι αν τις δύο ομάδες χωρίζει μια κατηγορία; Η Νέα Κηφισιά κατάφερε να πετύχει τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της και να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Εκεί, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Ολυμπιακό . Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής έλεγε τις προηγούμενες , αλλά χωρίς τους Αμερικανούς, οι «κίτρινοι» ήταν… τρωτοί και έτσι η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου παίζοντας ολοκληρωτικό μπάσκετ για 40’ λεπτά νίκησε 81-60 τον Άρη και τον άφησε εκτός συνέχειας από το Κύπελλο Ελλάδος.

H Κηφισιά άρχισε εντυπωσιακά το παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί με 9-0 χάρη στο τρομερό ξεκίνημα του Χρήστου Πετροδημόπουλου. Ο Άρης αντέδρασε και με τρίποντο του Αντώνη Ασημακόπουλου έκανε το 11-5. Μενουδάκος και Καράμπουλας βοήθησαν την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου να φτάσει στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου να προηγείται 19-5.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ΑΕΝΚ έπαιξε ακόμη καλύτερη άμυνα. Οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει όλους τους διαδρόμους στους παίκτες των «κιτρίνων», οι οποίοι σκόραραν με τρίποντα και βολές. Από την άλλη, η Νέα Κηφισιά είχε πλουραλισμό στην επίθεση, έβρισκε λύσεις πότε με τον Καράμπουλα και πότε με τον Μοσχοβίτη. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής ανακάτευε την τράπουλα συνέχεια, αλλά δεν έβρισκε λύσεις και έτσι η ΑΕΝΚ προηγήθηκε στο τέλος του ημιχρόνου με +18 (42-24).

Ο Άρης με το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου κατάφερε να πλησιάσει στους εφτά πόντους (44-37), αλλά ο Θοδωρής Σιούτης με 2/2 τρίποντο έβαλε και πάλι την ομάδα του σε θέση… ασφαλείας (50-37). Ο Δήμας με δικό του τρίποντο έριξε τη διαφορά στους 10 (51-41) στο 27’. Η έλλειψη των Αμερικανών του Άρη ήταν εμφανής, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής όσο και αν έψαχνε στον πάγκο του και όσο και αν δοκίμαζε πρόσωπα και σχήματα δεν έβρισκε λύσεις ενώ από την άλλη ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είχε απαντήσεις για όλα. Έτσι η ΑΕΝΚ προηγήθηκε με 56-42 στο 29’ με 2/2 βολές του Βαγγέλη Καράμπουλα με την τρίτη περίοδο να τελειώνει με 60-42.

Οι παίκτες της ΑΕΝΚ ακολούθησαν το πλάνο του προπονητής τους και στις αρχές της τελευταίας περιόδου και έτσι διατήρησαν την διαφορά σε υψηλά επίπεδο. Οι γηπεδούχοι είχαν πρώτα το μυαλό τους στην άμυνα και μετά στην επίθεση, έτσι μετά από 4 λεπτά στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι διατηρούσαν με σχετική άνεση το +17 (64-47). Οι Θεσσαλονικείς με συνεχόμενα τρίποντα προσπαθούσαν να κλείσουν την ψαλίδα, αλλά η Νέα Κηφισιά έβρισκε πάντα τις απαντήσεις και έτσι στο 34’ η διαφορά ήταν στο +17 (69-52).

Δεκάλεπτα: 19-5,42-24, 60-42, 81-60

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags