Facebook Pixel Η "υγεία" της Εθνικής
Life
| 2012-10-15 12:38:00

Η "υγεία" της Εθνικής

Η "υγεία" της Εθνικής

Ενα ποδόσφαιρο, δύο κόσμοι. Από τη μια η Super League και από την άλλη η Εθνική. Ετυχε (συγγνώμη για τον πρώτο ενικό) να βρεθώ ως φίλαθλος και όχι με την επαγγελματική ιδιότητα στο Καραϊσκάκη. Γράφει ο Κώστας Κουκουλάς.

Οι εικόνες έκαναν το μυαλό να φύγει από τη μιζέρια του ελληνικού πρωταθλήματος. Το ασφυκτικά γεμάτο γήπεδο ήταν κάτι που δεν περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος στην ομάδα. Μικρά παιδιά, οικογένειες που έκαναν από νωρίς τη βόλτα τους στο Φάληρο, αρχικά για καφέ και στη συνέχεια... ποδόσφαιρο, είναι κάτι που απέχει όσο η γη από τη σελήνη, όσον αφορά τα όσα βλέπουμε κάθε Κυριακή στο πρωτάθλημα.

Κόσμος που έψαχνε μέχρι την τελευταία στιγμή εισιτήριο, πολλοί μάλιστα μπήκαν πάντως χωρίς να έχουν στο δεύτερο ημίχρονο, ατμόσφαιρα που γύρισε το νου (για τους πιο παλιούς) αρκετά χρόνια πίσω, όταν παρόμοια σκηνικά στήνονταν πριν από τη σέντρα γύρω από τα περισσότερα στάδια της (τότε) Α' Εθνικής.

Αντίστοιχη η εικόνα και μέσα. Με εξαίρεση κάποιες αντεγκλήσεις με τους Βόσνιους (όταν φώναξαν ρυθμικά «Τουρκία») κυρίως από τύπους με μαύρες μπλούζες, τίποτα άλλο δεν συνέβη. Ούτε καν στη θύρα όπου Βόσνιοι (κυρίως επίσημοι) και Ελληνες απείχαν μόλις ένα κάθισμα. Μάλιστα οι συγκεκριμένοι βγήκαν από το γήπεδο σχεδόν αμέσως, έχοντας μαζί τους μόνο άνδρες δικής τους ασφάλειας (ξεχώριζαν με τα κουστούμια και τα ακουστικά στο αυτί) και όχι Ελληνες αστυνομικούς.

Κάποιοι είπαν ότι η προσέλευση έχει να κάνει και με τις τιμές του εισιτηρίου, αν και υπήρχαν σημεία που κόστιζαν 30 ευρώ (όπως συμβαίνει στις ίδιες θύρες και στα εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού) και είχαν εξαντληθεί. Ο Ολυμπιακός που παρεμπιπτόντως φέτος στο πρωτάθλημα το Καραϊσκάκη δεν το έχει γεμίσει.

Μάλλον δεν ήταν μόνο οι τιμές. Η εθνική ομάδα, αν και δεν είναι η πιο... εμπορική, έχει καταφέρει να συσπειρώσει τον κόσμο. Και μάλιστα σε καιρούς δύσκολους. Οχι μόνο γιατί υπάρχει η οικονομική κρίση που κάνει τον οποιονδήποτε να το σκέφτεται δύο φορές μέχρι να αποφασίσει να πάει στο γήπεδο, αλλά και γιατί δεν υπάρχει η αντίστοιχη επιτυχία που υπήρχε το 2004. Αυτό κάνει την επιτυχία της Παρασκευής να γεμίσει ασφυκτικά το Καραϊσκάκη ακόμα πιο σημαντική.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags