Facebook Pixel "Ήρθε η ώρα να γίνω ηγέτης"
Life
| 2012-10-30 00:59:00

"Ήρθε η ώρα να γίνω ηγέτης"

"Ήρθε η ώρα να γίνω ηγέτης"

Ο Ρότζερ Γκερέιρο στη συνέντευξη του στη NOVA αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απόφαση του να μείνει στην ΑΕΚ, στους λόγους που δεν έδειξε τα αναμενόμενα στην μέχρι τώρα θητεία του και τόνισε ότι ήρθε η ώρα να εξελιχθεί στον «ηγέτη» της ομάδας, λόγω και την πρότερης καριέρας του. Επίσης, πρόσθεσε ότι εάν έφευγε από την ΑΕΚ θα το έκανε μόνο εάν ήξερε ότι θα είναι ένα «βήμα παραπάνω» στην καριέρα του.

Για το ότι είναι καλύτερος όταν έρχεται από τον πάγκο: «Κάποιος από τους προπονητές που πέρασαν από την ομάδα τα τελευταία χρόνια μου το είπε ότι είμαι καλύτερος από τον πάγκο και βοηθάω περισσότερο την ομάδα (δεν θα ήθελα να πω ποιος), με ενδιαφέρει να καθιερωθώ και να ξεκινάω βασικός πιστεύω ότι θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερος».

Γιατί δεν γίνεται ηγέτης της ΑΕΚ παρά το εξαιρετικό του βιογραφικό: «Η αλήθεια είναι ότι με έχουν ρωτήσει ξανά. Από τότε που ήρθα έχουν συμβεί πολλά ακόμα και το να μείνω εκτός ομάδας.

Φυσικά το συμβόλαιο μου δεν έλεγε πουθενά ότι θα είμαι πάντα βασικός και ένιωθα υπηρέτης της ομάδας. Ίσως αυτή να είναι η στιγμή να γίνω ηγέτης λόγω και των συνθηκών που επικρατούν στην ομάδα».

Για το κίνητρο του να «αναγεννηθεί»: «Η αλήθεια είναι ότι όταν ήρθα στην ομάδα κάποιοι άλλοι είχαν υψηλότερο συμβόλαιο από εμένα. Όταν ήρθα στην Ελλάδα ήμουν το «δεκάρι» της Πολωνίας και μετά η απόδοσή μου έπεσε. Πλέον υπάρχει το κίνητρο να ξανασηκωθώ εν όψει του επόμενου μουντιάλ»

Για το Μουντιάλ της Βραζιλίας και το ενδεχόμενο να αγωνιστεί απέναντι στη «σελεσάο»: «Θα είναι περίεργο να πάω σαν Πολωνός στην Βραζιλία όμως θα ήθελα να παίξω κόντρα στη Βραζιλία και μάλιστα να πετύχω γκολ».

Για ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε στο παρελθόν: «Η αλήθεια είναι ότι είχα πλήρη άγνοια για εκείνο το πρόβλημα οι γιατροί με έπιασαν πριν από ένα παιχνίδι και μου είπαν πήγαινε σπίτι σου δεν μπορείς να παίξεις. Κάποιοι άλλοι επέλεξαν να κινηθούν νομικά εναντίον της ομάδας όμως εγώ επέλεξα να μείνω εδώ και να βοηθήσω».

Γιατί επέλεξε να μείνει στην ΑΕΚ: «Ξέρω ότι όταν ήρθα στην ομάδα υπήρχαν προσδοκίες που δεν εν τέλει δεν επιβεβαίωσα. Εάν μιλήσουμε με ποσοστά κατά 30% ευθύνομαι εγώ και κατά 70% είναι άλλοι λόγοι. Θέλω να πω κάτι που ίσως πολλοί δεν γνωρίζουν. Όσο καιρό είμαι στην ΑΕΚ δεν κατάφερα ποτέ να αγωνιστώ σε τέσσερα συνεχόμενα επίσημα παιχνίδια για να αποκτήσω ρυθμό. Όταν θα φύγω από την ΑΕΚ θέλω να κάνω ένα βήμα μπροστά και όχι ένα βήμα πίσω».

Για τον προπονητή της ΑΕΚ με τον οποίο πήγε μπροστά και με ποιον έκανε το βήμα πίσω: «Ο καλύτερος ο Μανόλο Χιμένεθ. Ήταν ένας προπονητής που δούλευε σωστά αν και είχαμε μεταξύ μας διαφωνίες. Δεν θα ήθελα να πω ότι κάποιος ήταν ο χειρότερος, θεωρώ ότι δεν είναι κάτι το αντικειμενικό».

Για το αν μπορεί να γίνει ο ηγέτης της ΑΕΚ και να οδηγήσει τους μικρούς: «Αρχίζοντας με το κατά πόσο μπορώ να βοηθήσω τους μικρούς είναι κάτι που θέλω πολύ. Βλέπω ότι το θέλουν πολύ έχω περάσει και εγώ από την ίδια πλευρά και καταλαβαίνω. Μάλιστα ένας από αυτούς (απέφυγε να πει ποιος) μου είπε ότι θέλει να μου μοιάσει».

Για το ότι όταν παίζει καλά η ΑΕΚ δεν χάνει: «Η αλήθεια είναι τον πρώτο χρόνο έπαιξα ελάχιστα σε παιχνίδια που ήμασταν πίσω στο σκορ. Σε ένα παιχνίδι με την Καβάλα και ένα με τον Πανιώνιο ήμασταν ισόπαλοι μπήκα και πήραμε το ματς».

Για την κίνηση του Λίνεν να πάει στους οπαδούς με το τέλος του αγώνα κόντρα στον Πλατανιά: «Συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Κάθε ποδοσφαιριστής αγωνίζεται για την οικογένεια του και κάθε οπαδός στερείται για να πάει να δει την ομάδα του. Μπορεί να μην πέτυχα γκολ, όμως μου δίνει χαρά ότι με δική μου πάσα χάρηκαν 10.000 κόσμο και αρκετοί ακόμα από τα σπίτια τους με αυτή τη νίκη».

Για την πάσα στον Φούντα στο νικητήριο γκολ της ΑΕΚ: «Σίγουρα έχω την τεχνική όμως είναι κάτι που δουλεύεται πολύ στην προπόνηση με τον Λίνεν. Ήξερα τι έπρεπε να κάνω σε εκείνο το σημείο να γυρίσω πίσω την μπάλα και όχι στην ευθεία για τον παίκτη που ερχόταν ως τρέιλερ».

Για την απόκρουση του Βελλίδη που κράτησε το 2-2 με τον Ολυμπιακό: «Ήταν αναμφίβολα μία εντυπωσιακή απόκρουση σ' ένα παιχνίδι όπου ο Άρης άξιζε κάτι παραπάνω θα τολμήσω να πω την νίκη».

Για το αν υπάρχει διαιτητής που αντιπαθεί: «Όχι σε καμία περίπτωση. Κάποιες στιγμές αγώνα μπορεί να πω κάτι σε κάποιον διαιτητή, όμως είναι πάνω στην ένταση του αγώνα και τελειώνει εκεί».

Για το πώς κρίνει τη συμπεριφορά των διοικήσεων που πέρασαν από την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια απέναντι στο κόσμο και τον ίδιο: «Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν μπήκα σε διαμάχη με τους ανθρώπους που βρίσκονταν στην διοίκηση. Όσα χρόνια βρίσκομαι στην ομάδα δεν θυμάμαι πολλές φορές που να έγιναν τακτικά οι πληρωμές.

Εγώ λόγω της πρότερης καριέρας μου δεν αντιμετώπισα μεγάλα οικονομικά προβλήματα όμως υπήρχαν παίκτες ομάδα κυρίως εκείνοι που ήταν μικρότερης ηλικίας που πολλές φορές δεν είχαν χρήματα ούτε για βενζίνη».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags