Facebook Pixel Επιστήμονες στο… κουκούλωμα!
Ποδόσφαιρο
| 2011-05-03 21:17:00

Επιστήμονες στο… κουκούλωμα!

Επιστήμονες στο… κουκούλωμα!

Η συνήθεια που έγινε λατρεία. Σε όλη την διάρκεια της χρονιάς οπαδοί κάνουν «ντου» και σπάνε γήπεδα και οι αρμόδιοι φορείς, αφού τα καταδικάζουν, μετά τα… κουκουλώνουν.
 

Από το Σάββατο το βράδυ και τα όσα έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο διαβάζουμε και ακούμε συνέχεια για την «κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου». Βέβαια, οι περισσότεροι που μιλάνε για… κατάντιες, σοκ και άλλα παρόμοια καταστροφικά, είναι πάντα στην «απέναντι» πλευρά, αφού αυτοί που είναι κοντά στην εκάστοτε ομάδα που βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα», πάντα… εφευρίσκουν μία υπερασπιστική γραμμή.

Ήδη, δύο ημέρες μετά τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ, ξεκίνησε να λέγεται πως όσα γράφονται για τον τελικό του Κυπέλλου «είναι υπερβολές και ότι όλη η φασαρία γίνεται για να απαξιωθεί η επιτυχία της ΑΕΚ».

Κάτι αντίστοιχο φυσικά είχε γίνει και πριν από λίγο καιρό με τα επεισόδια στο «Γ. Καραϊσκάκης». Μετά την είσοδο των οπαδών, το κυνήγι των παικτών και τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη, εμφανίστηκαν οι υπερασπιστές με το «μόνοι μας και όλοι σας. Θέλετε να κάνετε κακό στην ομάδα».

Την συγκεκριμένη τακτική όμως κατά την διάρκεια της φετινής χρονιάς την έχουν ακολουθήσει σχεδόν όλες οι «μεγάλες» ομάδες.

Για παράδειγμα, κάθε φορά που οι φίλοι του Παναθηναϊκού δημιουργούσαν επεισόδια με την Αστυνομία, οι φταίχτες ήταν μόνιμα οι δυνάμεις ασφαλείας. Όταν στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος φίλαθλοι του ΠΑΟΚ έκαναν «ντου» στο 90’ στο ματς με την ΑΕΚ και κυνήγαγαν με καπνογόνα τους «κιτρινόμαυρους», πάλι βρέθηκε μία υπερασπιστική γραμμή. «Δεν γράφτηκε τίποτα, δεν έγινε τίποτα. Δεν κάηκε κανένας, δύο – τρεις μπήκαν μέσα» και άλλα τέτοια ωραία ακούσαμε. Το ίδιο έγινε και όταν οι φίλοι του Άρη στο ματς με τον Ηρακλή «μπούκαραν» στον αγωνιστικό χώρο και κυνήγαγαν τους παίκτες. Τότε ήταν «ενδοοικογενειακό το θέμα και αφορούσε αποκλειστικά τους κίτρινους».

Μιλάμε δηλαδή για… επαγγελματικά κουκουλώματα. Το ίδιο βέβαια θα συμβαίνει κάθε φορά, καθώς κανείς δεν θέλει να δώσει λύση στο πρόβλημα της βίας. Ακόμα και ο Σοφοκλής Πιλάβιος, πρόεδρος της ΕΠΟ και βασικός υπεύθυνος για τον τελικό του Κυπέλλου, το Σάββατο το βράδυ μας είπε πως: «Αν συνεχιστεί του χρόνου θα κάνουμε τον τελικό στην Γερμανία»…
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags